U-BT se impune în fața celor 10 000 de fani și câștigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României

0

U-BT Cluj-Napoca este, pentru a treia oară consecutiv, campioana baschetului românesc. Elevii lui Mihai Silvășan s-au impus duminică, 28 mai, pe teren propriu, împotriva formației CSM CSU Oradea, scor 70-59, în cel de-al șaselea meci din seria de “cel mai bun din șapte partide” a marii finale din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) și au reușit să cucerească, cu scorul general de 2-4, în fața celor 10 000 de fani prezenți în BT Arena, mult râvnitul trofeu.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de clujeni, care au deschis scorul printr-un coș din acțiune semnat de Stefan Bircevic. Mark Ogden a replicat cu un coș din spatele arcului de cerc, însă Karel Guzman a ridicat tribunele în picioare cu două reușite consecutive, prin care gazdele s-au distanțat la șase lungimi pe tabela de marcaj. Orădenii au reușit să egaleze, iar, patru minute mai târziu, să peria conducerea. Totuși, încurajați de cei 10 000 de fani, “studenții” au încheiat primul sfert cu un avantaj de cinci puncte.

După trei minute de joc în sfertul secund, grație reușitelor consecutive ale lui Nikola Markovic, bihorenii au redus hanidcapul la doar două lungimi. Ulterior, aceștia au preluat conducerea, însă nu au putut să ia un avans mai mare de scor. Echipele au mers braț la braț până în ultimele secunde ale primei reprize, astfel încât aceasta s-a încheiat cu scorul de 35-35.

Campioana României se distanțează pe tabela de marcaj în sfertul trei

Cea de-a doua repriză a debutat excelent pentru alb-negri, care, în mai puțin de trei minute, s-a distanțat la șase puncte. Replica oaspeților a venit instant, dar nu a durat prea mult, deoarece clujenii au luat un avans de opt lungimi. Leo Meindl a înscris și el din acțiune, iar diferența s-a majorat la 11. Bihorenii au redus din handicap, astfel încât, înaintea actului decisiv, scorul era de 51-45.

Clujenii au avut nevoie de doar două minute și 30 de secunde pentru a-și majora avansul la 12 puncte. Din acel moment, fanii prezenți în Sala Polivalentă nu au mai putut rezista să stea pe scaune. Clujenii au controlat jocul și, în cele din urmă, au reușit să cucerească un nou titlu de campioni ai României.

Pentru campioana României, au punctat următorii jucători: Nemanja Gordic (14), Karel Guzman (11), Leo Meindl (10), Emanuel Cățe (10), Jalen Jones (9), Andrija Stipanovic (8), Patrick Richard (4), respectiv Stefan Bircevic (2). Au mai evoluat Nandor Kuti, Eduard Roschanfsky, Akos Szentkuti și David Lăpuște. Din tabăra adversă, s-a remarcat Nikola Markovic, care a încheiat partida cu 13 puncte marcate.

Astfel, U-BT Cluj-Napoca cucerește, pentru a treia oară consecutiv, tilul Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea obține argintul, iar medalia de bronz merge la CSU Sibiu, formație care a reușit să o învingă, în finala mică a campionatului, pe Rapid București, scor general 2-3.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT s-a impus la scor în Oradea Arena și va juca cu trofeul pe masă în fața a 10 000 de fani – Silvășan: “Trebuie să rămânem concentrați”

U-BT revine în Oradea Arena și luptă pentru a se apropia la un pas de trofeul Ligii Naționale de Baschet

U-BT și CSM Oradea continuă marea finală la egalitate – vezi concluziile prezentate de Silvășan, Achim și Cățe

banner