U-BT s-a impus la scor în Oradea Arena și va juca cu trofeul pe masă în fața a 10 000 de fani – Silvășan: “Trebuie să rămânem concentrați”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins joi, 25 mai, în deplasare, formația CSM CSU Oradea, scor 62-81, în cel de-al cincilea meci din seria de “cel mai bun din șapte partide” a marii finale din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). În ciuda faptului că fanii orădeni au pus o mare presiune pe jucătorii campioanei României, aceștia au reușit să nu se lase intimidați și să se impună la mare diferență, ceea ce înseamnă că vor avea șansa de a cuceri, în fața a 10 000 de fani din BT Arena, cel de-al treilea titlu național consecutiv.

După primele două dueluri disputate în Oradea Arena, bihorenii beneficiau de un avans de 2-0 la scorul general, handicap care a fost recuperat de alb-negri prin victoriile obținute în fața celor peste 9500 de suporteri care i-au încurajat în meciurile trei și patru. Practic, acesta era scenariul ideal pentru “studenți”, deoarece, în cazul în care orădenii ar fi reușit să își apere în continuare terenul propriu, aceștia ar fi fost nevoiți să câștige meciul șase doar pentru a trimite seria în decisivul care ar fi avut loc tot în Sala Polivalentă din Oradea.

Totuși, la momentul actual, scorul general este de 3-2 în favoarea elevilor lui Mihai Silvășan, ceea ce înseamnă că duminică, 28 mai, de la ora 18:00, au șansa de a-și apăra trofeul cucerit în ultimele două stagiuni, în cazul în care se impun în confruntarea disputată în fața a 10 000 de suporteri care vor fi prezenți în BT Arena. “Meciul e sold-out în online. Ultimele 200 de bilete sunt disponibile în ziua meciului, de la ora 12:00, în BTarena“, au transmit reprezentanții clubului clujean pe pagina oficială de Facebook.

Silvășan: “Echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit la Cluj-Napoca”

La finalul meciului găzduit în Oradea Arena, antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, a explicat cât de important este ca elevii săi să rămână concentrați și pregătiți pentru o replică foarte dură a adversarilor în ultima partidă care va avea loc, în actualul sezon, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, chiar dacă victoria în deplasare poate să fie echivalentă cu un nou triumf în Liga Națională.

“A fost un meci pe care l-am început foarte bine. În mare parte l-am controlat, iar în sfertul trei a existat un moment extrem de important din punct de vedere mental. Ei au revenit, au avut toată sala în spate, dar am reușit niște faze bune. […] E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă momentan e atât, un succes în deplasare. Nu ne asigură nimic victoria de astăzi. Trebuie să rămânem concentrați, sunt convins că echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit, hotărâtă să ne învingă. […] Trebuie să fim pregătiți și să reacționăm ca atare, să ne concentrăm întâi la fiecare posesie, nu la rezultatul final”, a declarat Mihai Silvășan.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT revine în Oradea Arena și luptă pentru a se apropia la un pas de trofeul Ligii Naționale de Baschet

U-BT și CSM Oradea continuă marea finală la egalitate – vezi concluziile prezentate de Silvășan, Achim și Cățe

U-BT obține, în fața celor aproape 10 000 de fani, a doua victorie din finala cu CSM Oradea și egalează scorul general al seriei

banner