UMF Cluj-Napoca este singura universitate de profil din România inclusă în QS World Rankings – vezi poziția în clasament

0

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura universitate de profil din România inclusă în QS World University Rankings by Subject 2023, un top al celor mai bune programe de studiu la nivel mondial. Ultima actualizare a clasamentului a avut loc miercuri, 22 martie, iar universitatea clujeană figurează, pentru prima dată, în două domenii de specialitate. 

Este vorba de profilul Medicină, în care UMF a urcat într-un rang superior și se plasează pe pozițiile 301-350, respectiv de profilul Farmacie și farmacologie, în care figurează pentru prima dată și este situată în rangul 251-300. Întreaga situație a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2023 poate fi consultat AICI.

“Performanța este dată în primul rând de punctajele ridicate pentru activitatea de cercetare (numărul de citări și indicele Hirsch), alături de creșterea punctajelor pentru celelalte criterii: reputația academică și reputația ca angajator ale universității, precum și creșterea și diversificarea numărului de instituții partenere la nivel internațional”, este precizat în anunțul publicat pe pagina oficială de Facebook UMF Cluj-Napoca.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

O nouă cantină studențească, inaugurată la UMF Cluj-Napoca – 350 de studenți vor beneficia zilnic de o masă gratuită

Raportul rectorului UMF Cluj-Napoca în 2022 – vezi poziția din metaranking-ul României

UMF Iuliu Hațieganu are primul laborator pentru screening neonatal extins din România

banner