Un oraș din Transilvania, inclus de americani în TOP 10 destinații turistice din Europa – nu este vorba de Cluj-Napoca

0

Publicația americană Condé Nast Traveller a realizat un top al celor mai frumoase și, în același timp, accesibile orașe din Europa, care pot fi vizitate de turiști în anul 2023. În această listă, alături de capitale precum Atena, Lisabona, Riga sau Sofia, este inclus și Brașovul, un oraș care a câștigat lupta în fața municipiului Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari atracții pentru orice persoană care vine prima dată în regiunea Ardealului.

“O alternativă mai ieftină a Bucureștiului, care, după standardele europene, este la un preț foarte convenabil, Brașovul este înconjurat de Munții Carpați. O urcare cu telecabina pe vârful Tâmpa costă doar 20 de lei. Puteți vedea frumusețile orașului, precum Piața Sfatului și puteți degusta delicatese locale, precum kürtőskalács”, este precizat în articolul publicat, în luna noiembrie a anului 2022, de redactorul Anna Prendergast.

“Facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noștri o experiență memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia. Spre exemplu, transformăm Poiana Brașov, stațiunea montană, parte a orașului nostru, într-o stațiune all season, unde se pot practica schiul și mountain biking-ul. În plus, odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Brașov, programată pentru 2023, orașul nostru va deveni mai ușor accesibil pentru turiștii străini”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit Mediafax.

VEZI ȘI:

Cluj-Napoca se află pe locul doi în topul celor mai „smart” orașe din România – Vezi cine ocupă locul I

Paris – Cluj-Napoca, în topul celor mai bune rute de tren din Europa

Vezi care sunt destinațiile noi de pe Aeroportul din Cluj-Napoca pentru sezonul de iarnă