USAMV Cluj-Napoca a lansat o etichetă de vin dedicată Corului Național de Cameră “Madrigal”

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca a lansat Vinul Madrigal, o etichetă dedicată Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. Cinci soiuri nobile provenite de la stațiunea viticolă a universității, Vinea Apoldia Maior (județul Sibiu), au fost armonizate pentru a crea acest vin, primul din Colecția Excelentia, o  gamă care reunește etichetele prestigioase ale producției USAMV Cluj-Napoca.

Lansarea noii etichete de vin a fost realizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de activitate culturală neîntreruptă a Corului Madrigal, o vârstă respectabilă care marchează inovația și curajul artistic de care dă dovadă această instituție renumită la nivel național. Pentru a sărbători, altături de public, acest eveniment deosebit, reprezentanții Corului Madrigal vor organiza un eveniment inedit la Teatrul Național din București (TNB).

“În anul 2023, universitatea noastră a creat o nouă gamă, Excelentia, pentru a marca, prin vinurile sale, excelența în diverse domenii de activitate. Prima etichetă din această gamă este Madrigal, un cupaj aniversar care reflectă în notele sale bucuria, frumusețea, pasiunea, istoria, dar și căutarea continuă a perfecțiunii, trăsături care definesc întreaga activitate a Corului Madrigal”, a declarat rectorul USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi.

Vinul Madrigal din Colecția Excelentia va fi degustat, în premieră, la spectacolul extraordinar ”Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu și organizat în Sala “Ion Caramitru” din incinta Teatrului Național “I.L.Caragiale” București. Evenimentul va avea loc marți, 28 februarie, de la ora 19.00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Vinurile USAMV Cluj, prezente la Apold Weinfest – Află unde și când e evenimentul

USAMV Cluj-Napoca lansează două noi vinuri la Central Park Wine Festival

Pasărea Rock și vin bun la festivalul de la Apoldia Maior, organizat de USAMV

banner