Vacanța forțată a copiilor, o pedeapsă pentru părinți – în România e anarhie sanitară, spune medicul Octavian Jurma

0

Trimiterea copiilor într-o vacanță forțată este o măsură care îi pedepsește pe părinți, este de părere medicul Octavian Jurma. El spune că măsurile de introducere a carantinei de noapte și purtarea măștii tot timpul ar fi trebuit introduse în toată România, în momentul în care incidența națională a depășit 10 la mia de locuitori. Medicul cere autorităților declararea stării de urgență în România și spune că nu doar autoritățile europene sunt ingrijorate de situiația de la noi, ci și presa economică internațională, cum ar fi Financial Times.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma spune că măsura de a trimite copiii într-o vacanță forțată de două săptămâni nu ar fi cea mai înțeleaptă măsură, care ar face parte dintr-o strategie bine gândită.

“Mi se pare un soi de pedagogie prin pedeapsă a părinților. Noi tot am cerut să treacă copii, după 6 la mie, în online, și acum ni s-a zis: no, țineți-vă copii, închid și școlile, deci ei în loc să stea frumos acasă, și totuși să existe un control, pentru că ei fiind prezenți, totuși, în fața computerului, înseamnă că nu sunt la mall sau în alte părți.

Practic, au fost lăsați părinții cu copiii pe cap ca să se poată spune după aceea: ați văzut c-au fost la mall? Că mall-urile bineînțeles că nu s-au închis și toate locurile în care ei pot socializa. Și atunci, practic, este aproape o pedeapsă pentru cei care au îndrăznit să ceară trecerea copiilor în online și protecția lor, pentru că sunt foarte mulți părinți care sunt în situația în care nu își pot organiza o vacanță.

Nici n-ar fi normal acum să se apuce sute de familii de România să înceapă să se plimbe prin toată țara să își ducă copiii la bunici, cum se întâmplă de multe ori”, a spus Octavian Jurma.

Despre măsurile de prevenire a răspândiri COVID-19, Octavian Jurma spune că ar fi trebuit luate mai demult. De altfel, medicul timișorean vorbește despre sitația actuală a României ca despre un duș fierbinte.

“Avem o adunătură de măsuri care nu fac parte dintr-un scenariu gândit, dintr-o strategie de combatere a pandemiei. Acum este momentul critic, pentru România, în care românii în sfârșit au fost treziți cu acest duș de COVID, care este un duș fierbinte, nu unul rece, și care ne omoară oamenii dragi din familie.

Deci toată această iluzie, toată această negare a realității care a fost indusă de rețelele de sociale și încurajate de guvern. Să nu uităm că ei au fost printre cei mai aprigi negaționiști. Au negat valul 4, au spus că pandemia s-a terminat.

De sus în jos oamenii au fost încurajați și li s-a promis – și aici e de fapt drama cea mai mare cu aceste măsuri, li s-a promis în vară, de nenumărate ori, cu orice preț, îndiferent ce se va întâmpla, noi niciodată, dar niciodată n-o să introducem certificatul verde, n-o să discriminăm între vaccinați și nevaccinați, deci astea sunt ce fac ăia din Occident”, a mai spus Jurma.

Anarhie sanitară: S-au dus să se vaccineze pentru că s-au speriat e moarte

“La noi nu este nicio decizie – de aceea suntem într-o situație critică, de anarhie sanitară. Anarhie înseamnă că nimeni nu mai respectă nicio regulă, nicio lege, nicio autoritate. Autoritatea sanitară în România nu mai există de facto. Nimeni nu o mai respectă, de la cel mai înalt politician, până la cel mai umil cetățean, toți ignoră autortittea sanitară și sfatul medicilor. S-au dus să se vaccineze pentru că s-au speriat e moarte, pentru că chiar le mor oamenii lângă ei și până nu le-a murit cineva din apropiere, până nu au început să meargă la înmormântări”, a mai spus medicul timișorean.

Declararea stării de urgență

Medicul Octavian Jurma spune că autoritățile internaționale cărora Statul român le-au cerut ajutor pentru pacienții cu COVID în stare gravă au început să își trimită emisari în România, pentru a vedea cu ochii lor ce se întâmplă la noi. Mai mult, chiar publicația americană Financial Times este interesată de situația de aici. Jurma spun că declararea stării de urgență ar fi, în acest moment, oportună.

“Suntem într-o stare de urgență. Ea nu este declarată. Este, cumva, absurd, să vezi că președintele țării tale se duce la Bruxelles, vorbește cu oameni responsabili și ei întreabă: bun, tu ne ceri nouă ajutorul, că vrei să trimiți pacienți, dar n-ați declarat stare de urgență. Pe ce criteriu să vă ajutăm noi, dacă voi înșivă nu vă declarați în stare de urgență. La voi nu e o urgență, dar ne cereți ajutor. E o contradicție între declarații foarte gravă.

Cei din afară se uită la noi, de aceea trimit emisari ei aici, pentru că nu mai au încredere în informațiie care ies din România. Nu întâmplător vin să se uite la fața locului.

Și nu vin doar emisari din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Vă spun că am stat de vorbă cu un delegat din Statele Unite, venit de la Financial Times, venit în România special ca să se documenteze la fața locului ce se întâmplă. Pentru că toată această criză, dacă degenerează într-o criză umainitară, va afecta incusiv pe partea economică și atunci se uită la noi și marile jurnale economice care trebuie să anticipeze încotro ne îndreptăm și pe baza acestei crize sanitare, care n-are cum să fie izolată de viața economică, cum au tot susținut politicienii noștri.

Cea mai simplă și mai sigură măsură care ar da un grad înalt de încredere, atât populației, cât și partenerilor noștri externi că lucruruile sunt sub control, că asta vor ei să vadă de fapt, că e cineva care controlează lucrurile în România, că nu a scăpat situația de sub control, ar fi declararea stării de urgență”, a mai spus medicul Octavian Jurma.

CITEȘTE ȘI

VIN ZILE NEGRE: 10 000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 saptămâni CINE FACE AFIRMAȚIA