Victorie cu emoții pentru CFR Cluj în cea de-a șaptea etapă a playoff-ului

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins duminică, 1 mai, pe teren propriu, formația Farul Constanța, scor 1-0, într-un meci în care oaspeții au avut multiple ocazii de a deschide scorul. Astfel, clujenii rămân pe prima poziție a clasamentului Ligii 1, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Formația antrenată de Dan Petrescu ajunge la a patra victorie obținută în playoff și reușește să își mențină statutul de lider al campionatului. Campioana ultimelor patru ediții ale Ligii 1 are un avans de cinci puncte, la momentul actual, față de ocupanta locului doi, FCSB, care va întâlni luni, 2 mai, de la ora 20:30, pe teren propriu, formația FC Argeș.

Ardelenii au înscris golul victorios din partida cu Farul Constanța în minutul 66, prin reușita lui Daniel Birligea, abia intrat pe teren, după o centrare a lui Bilel Omrani. Totuși, rezultatul final al partidei nu reflectă faptul că formația lui Gheorghe Hagi a avut mai multe ocazii de a deschide scorul în prima repriză. Una dintre acestea a fost salvată de pe linia porții de portarul clujenilor.

Dan Petrescu: “Am avut noroc că am câștigat, altfel eram vinovat”

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, și-a asumat greșeala unei abordări greșite de joc în prima repriză a duelului cu Farul. Conform declarațiilor sale, echipa de start pe care a aliniat-o, într-un sistem cu doar trei fundași, nu a fost potrivită pentru această dispută.

“Farul a fost mult mai bună în prima repriză au avut 3 ocazii mari. La pauză am făcut schimbări de sistem și de jucători, iar ei n-au mai avut ocazii. […] Cei care au intrat pe teren au făcut diferența, toți. În al doilea rând, fanii au un mare merit astăzi. Ne-au împins de la spate, fără ei nu câștigam. […] Am pregătit meciul cu 3 fundași centrali, apoi m-am răzgândit. Am avut noroc că am câștigat, altfel eram vinovat”, a explicat Dan Petrescu.

Trei etape rămase până la finalul sezonului

În afară de duelul dintre FCSB și FC Argeș, care contează pentru etapa a șaptea, toate cele șase formații din playoff-ul Ligii 1 mai au de disputat trei meciuri până la deznodământul actualei ediții de campionat. Lupta la titlu se dă între CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. Craiovenii înregistrează un total de 45 de puncte înainte de etapa a opta.

Pentru CFR Cluj, urmează partida din deplasare, împotriva FC Argeș, meciul din Gruia în fața Universității Craiova, respectiv ultimul duel al sezonului, pe terenul fotbaliștilor de la FCSB. Primul dintre aceste meciuri va avea loc sâmbătă, 7 mai, de la ora 20:30.

VEZI ȘI:

VIDEO Atmosferă de festival la meciul caritabil CFR Cluj-Dinamo Kiev

CFR Cluj, învinsă la ultima fază a meciului cu Universitatea Craiova

CFR Cluj a obținut cel de-al doilea succes în playoff-ul Ligii 1