VIDEO Cum este atmosfera în primele zile de Electric Castle 2023 – „Cozile sunt mai mici”

0

Cea de-a noua ediție a festivalului găzduit în domeniul Banffy de la Bonțida, Electric Castle, a debutat miercuri, 19 iulie, cu peste 29 de mii de participanți, atât din țară, cât și din străinătate. Echipa Via Cluj Tv a fost prezentă în cadrul evenimentelor și a întrebat festivalierii cum simt atmosfera din primele zile de festival. Toate impresiile acestora, în materialul de mai sus.

A doua zi din Electric Castle 2023 a fost despre dragoste la prima vedere: artiști aflați la prima lor prezență în România și publicul prezent pe domeniul Banffy au creat o conexiune puternică. Macklemore a depășit și cele mai exigente așteptări. Ajuns de marți în România, artistul premiat cu Grammy a declarat că este cucerit de oameni, mâncare și atmosferă.

„E imposibil să ai o zi proastă la Cluj! Mi-am cumpărat această ie și o să mă vedeți cu ea trei ani de acum încolo”, a spus artistul, care, atunci când și-a încheiat show-ul de aproape două ore, a declarat că festivalul de la Bonțida este preferatul său din această vară.

În energia pozitivă creată de George Ezra, pe ritmuri de fanfară impuse de Meute sau în micul uragan asiatic stârnit de The HU, cei 50.000 de oameni prezenți în festival au ales să danseze până dimineață.

După Peggy Gou, și concertul The Chemical Brothers a fost anulat

The Chemical Brothers ar fi trebuit să urce pe scenă vineri, 21 iulie. Fanii trupei, care nu vor mai participa la concertele de vineri, vor primi banii înapoi după festival, au mai anunțat organizatorii. De asemenea, nici Peggy Gou nu va urca pe scenă la Electric Castle, după ce a anunțat că este implicată în alt proiect.

Artiștii Iggy Pop, Pendulum și Tash Sultana în a treia zi de festival

Cea de-a treia zi de festival îl are în prim plan pe Iggy Pop, „nașul stilului punk”, deținător al unui premiu Grammy pentru întreaga carieră și inclus în Rock and Roll Hall of Fame, alături de The Stooges. Cu un nou album lansat la începutul anului, starul care a inspirat generații promite un spectacol de neratat și plin de energie.

Pendulum, trupa de drum and bass fondată acum mai bine de 20 de ani și recunoscută pentru sunetul lor distinctiv, ce amestecă hard rock-ul cu muzica electronică, revine la Electric Castle.

Pe scena principală va mai urca Tash Sultana, artista australiană ce a devenit celebră pentru stilul ei rock cu influențe reggae și R’n’B, respectiv Coma, poate cea mai iubită trupă românească de către fanii Electric Castle.

Cei care se întorc an de an la Electric Castle, dar și cei care au ajuns anul acesta pentru prima dată la festival, nu trebuie să uite că, până duminică inclusiv, pot susține restaurarea Castelului Bánffy printr-o modalitate foarte simplă. Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată în punctele speciale va atrage donații pentru renovarea castelului care s-a transformat, în ultimii ani, într-un adevărat centru cultural.

Festivalul va mai avea loc până duminică, 17 iulie Bilete de o zi pentru cea de-a 9-a ediție a Electric Castle mai sunt disponibile AICI.

VEZI ȘI:

The Chemical Brothers au anulat concertul de la ELECTRIC CASTLE – Află motivul

Începe Electric Castle: vezi numere de telefon, informații și detalii practice pentru o experiență fără griji

Hai la Electric Castle și poți susține renovarea castelului Bánffy prin reciclare!

 

 

 

 

banner