Vouchere valorice accesibile persoanelor nevăzătoare – premieră în România

0

Trei organizații au lansat primele vouchere incluzive din România, accesibile atât pentru persoanele nevăzătoare, cât și pentru cele valide. Este vorba despre salonul de masaj Relax World, Inclusive Acces SRL (firmă care furnizează produse și servicii de accesibilizare destinate persoanelor cu dizabilități) și Asociația Alfabetul Scripor. Aceste vouchere conțin elemente text ale alfabetului clasic, ale celui Braille, respectiv ale alfabetului Scripor, cel din urmă conceput de clujeanul Tudor Scripor și cunoscut sub denumirea de alfabetul tactil al culorilor. 

Patru din cei cinci angajați ai salonului de masaj sunt persoane cu deficiențe de vedere, iar, din acest moment, acesta a devenit primul furnizor de servicii care oferă tuturor clienților vouchere accesibile. Acestea vor putea fi folosite pentru toată oferta salonului și, pe lângă textul adaptat celor trei tipuri de alfabet, conțin un cod QR, care conduce utilizatorul direct către pagina completă a serviciilor de pe pagina de internet.

Această inițiativă a apărut drept urmare a dorinței de incluziune socială a tuturor persoanelor nevăzătoare, respectiv pentru creșterea gradului de informare asupra nevoii de acces egal la produsele și serviciile existente pe piață. Totodată, prin folosirea voucherelor oferite de salonul de masaj, pot fi susținute locurile de muncă ale angajaților acestuia.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 12 august, de la ora 14:00, la sediul Relax World SRL, din Florești, str. Stejarului, nr. 1B, sc. 2.

Clujeanul Tudor Scripor, inventatorul alfabetului tactil al culorilor, a fost premiat de mai multe ori pentru rezultatele sale, iar mai multe detalii despre activitatea acestuia puteți afla din emisiunea România Via Cluj, în cadrul căreia acesta a fost prezent după câștigarea unui premiu internațional în Dubai:

VEZI ȘI:

Și nevăzătorii pot distinge culorile – ce spune inventatorul alfabetului tactil al culorilor?

Și nevăzătorii pot practica oina, sportul național al României

Un clujean, premiat la cea mai prestigioasă conferință de educație din Dubai