Zilele Culturale Maghiare vor deschide publicului strada Kogălniceanu – Ce activități vor avea loc?

0

Comunitatea locală, și nu numai, este invitată să participe la Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Ediția este una care celebrează atât intrarea în maturitate a festivalului, cât și revenirea deplină în toate locurile de tradiție care l-au consacrat. Astfel, va fi deschisă către public și strada Kogălniceanu, aflată în renovare. Este vorba despre un spațiu simbolic al Clujului, ce promovează diversitatea istorică, religioasă și cultural-științifică. Aflați mai multe detalii în materialul de mai sus.

Peste 500 de evenimente de diverse tipuri, de la concerte, expoziții, tururi ghidate, mese
rotunde, spectacole de teatru, proiecții de film la teatru, activități pentru copii, cros sau petreceri, vor avea loc timp de opt zile în oraș, în mai multe de 50 de locuri de desfășurare, astfel încât locuitorii Clujului și vizitatorii veniți din întreaga Transilvanie și de peste hotare să găsească tot timpul ceva de văzut, de ascultat sau de făcut.

„Sunt 14 ani de existență, de întâlniri memorabile, în care ne-am pregătit pentru maturitate. Ne-am bucurat împreună și ne-am mândrit de valorile culturale care au putut fi prezentate publicului larg. În toți acești ani am arătat responsabilitate unii față de alții, precum și față de orașul nostru, de spațiile comune reprezentative. Spre exemplu, Ulița Lupilor – strada Mihail Kogălniceanu, care este un spațiu simbolic al Clujului ce promovează diversitatea istorică, religioasă și cultural-științifică. Dacă ne-am putea imagina o versiune mai mică a seriei noastre de evenimente, restrânsă la o singură stradă, ar fi Ulița Lupilor – Kogălniceanu și tumultul ei din timpul Zilelor Culturale Maghiare. Este strada care ne leagă pe toți cei care trăim în acest oraș”, a declarat Szabó Lilla, directorul de programe al festivalului.

Evenimentul se va desfășura între 13 și 20 august 2023, cu programe preliminare în 12 august.

VEZI ȘI:

Concerte, expoziții, târguri – vezi programul și artiștii care vor veni la Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2023

VIDEO: UNTOLD 2023 în imagini surprinse de Via Cluj TV

Număr record de spectatori la Untold

 

banner