10 000 de fani, în BT Arena din Cluj-Napoca – istorie pentru baschetul românesc

2

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni marți, 5 aprilie, de la ora 19:00, formația MHP Riesen Ludwigsburg, în primul meci din seria playoff-ului Basketball Champions League (BCL). Calificarea clujenilor în cele mai bune opt echipe ale Ligii Campionilor a scris istorie pentru baschetul românesc, iar capacitatea Sălii Polivalente din Cluj va fi acoperită de fani.  

Formația antrenată de Mihai Silvășan este prima echipă de baschet masculin din România care ajunge în playoff-ul BCL. Pentru  a obține această performanță, ardelenii au fost nevoiți să câștige trei meciuri eliminatorii de calificare și să termine pe primul loc al grupei din care au făcut parte, atât în faza inițială, cât și în TOP 16.

Ajunși în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, elevii lui Mihai Silvășan se vor duela, într-o serie de “cel mai bun din trei”, cu MHP Riesen. Al doilea meci va avea loc pe terenul echipei din Germania, iar, în cazul în care fiecare echipă va obține câte o victorie, soarta confruntării se va decide în BT Arena. Totodată, prin meciul de marți, baschetbaliștii clujeni vor bifa partida cu numărul 100 în cupele europene.

Doar câteva bilete rămase pentru meciul din playoff-ul BCL

Biletele disponibile pentru partida dintre U-BT Cluj-Napoca și MHP Riesen Ludwigsburg, în valoare de 20 de lei, s-au vândut incredibil de repede. Conform organizatorilor, aproape 5500 de bilete au fost cumpărate doar în prima zi. De asemenea, site-ul Bilete U-BT a picat temporar, drept urmare a numărului mare de accesări simultane.

Formația clujeană a pierdut, în deplasare, ultimul duel disputat în Liga Națională de Baschet Masculin, împotriva principalei adversare la titlu, CSO Voluntari. Joi, 31 martie, clujenii vor juca, tot în Liga Națională, pe terenul formației BCM Pitești, de la ora 18:00.

VEZI ȘI:

Calificare istorică pentru U-BT Cluj-Napoca în playoff-ul Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca, învinsă de CSO Voluntari, după un final de meci dramatic

Meci decisiv pentru U-BT Cluj-Napoca în Basketball Champions League – vezi scenariile calificării

banner