1000 de persoane cu dizabilități învață să schieze pe pârtiile accesibilizate din România

0

Asociația Caiac SMile a lansat oficial proiectul “Tabere de schi adaptat”, o inițiativă prin intermediul căreia, în acest sezon de iarnă, 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități vor putea să schieze, alături de instructori profesioniști, pe pârtiile din România, special accesibilizate pentru acestea. Evenimentul a debutat deja cu o sesiune la Cheile Grădiștei, unde voluntarii asociației antrenează cinci persoane cu dizabiltăți să schieze independent, cu ajutorul monoschiurilor.

Pe tot parcursul sezonului de schi 2022/2023, pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități vor schia alături de membrii asociației. În cadrul fiecărei tabere, cinci persoane cu dizabilități și însoțitorii lor vor învăța să schieze independent folosind monoschiurile. Mai multe informații sunt disponibile în emisiunea România Via Cluj, în care a fost prezent președintele asociației, Ionuț Stancovici.

Pe lângă cele 40 de persoane înscrise la taberele speciale, voluntarii Caiac SMile vor fi disponibili pe pârtii, conform unui orar prestabilit, și pentru alte persoane cu diferite deficiențe, precum cele locomotorii, de auz, autism sau sindromul Down, dornice să ia primele lecții de schi sau să simtă bucuria alunecării pe zăpadă.

Înscrierile pentru acest program pot fi realizate pe platforma www.caiacsmile.ro, iar mai multe informații despre activitatea asociației pot fi găsite pe paginile de Facebook și de Instagram ale asociației Caiac SMile.

VEZI ȘI:

1000 de persoane cu dizabilități vor putea să schieze pe pârtiile din România – premieră internațională

Nevăzătorii pot vâsli singuri pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, ghidați de sunete

VIDEO Tinerii nevăzători au vâslit în caiace pe lacul Chios din Cluj-Napoca

banner