230 de mii de locuitori din Cluj și Sălaj vor fi racordați la rețeaua de apă curentă

0

Compania de Apă Someș S.A. a finalizat proiectul de sprijin pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), finanțat de Uniunea Europeană, care are ca scop crearea unei legături între infrastructurile de apă din județele Cluj și Sălaj. Acesta a urmărit studiul de fezabilitate, dezvoltarea Aplicației de Finanțare, respectiv elaborarea documentelor de atribuire pentru contractele de servicii și furnizări.

“Proiectul de sprijin și-a îndeplinit toate condițiile din contract. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru POIM, de obținerea tuturor avizelor pentru finanțare și de elaborarea documentațiilor de atribuire pentru contractele de lucru. […] Aplicația de Finanțare a stat la baza obținerii acestei finanțări din cadrul POIM. Ulterior, în urma modificării prețurilor pe piața de materii prime și materiale, suma a fost suplimentată cu peste 40 de milioane de euro. Astăzi, valoarea totală a proiectului este peste 400 de milioane de euro”, a declarat directorul general al Companiei de Apă Someș S.A., Călin Neamțu.

Rețelele de apă din județele Cluj și Sălaj vor fi conectate

“După finalizarea acestui proiect, se va ajunge la creșterea gradului de conectare în toată aria de activitate din județele Cluj și Sălaj. Vor beneficia de această alimentare cu apă peste 230 de mii de locuitori, iar, la canalizare, peste 70 de mii vor avea posibilitatea să se racordeze la rețelele noi. […] Sperăm ca până la finalul anului 2023 să terminăm contractul de lucrări pe Sălaj, iar finalitatea legăturii va fi undeva prin luna iulie-august 2024”, a precizat Călin Neamțu.

Proiectul major de investiții urmărește îmbunătățirea rețelelor de apă din localitățile județelor Cluj și Sălaj, prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, respectiv asigurarea colectării și a epurării apelor uzate.

Proiectul de sprijin a fost derulat în perioada 2015-2022, iar valoarea acestuia este de aproape nouă milioane de euro, fără TVA.

VEZI ȘI:

Compania de Apă Someș extinde rețeaua de apă și canalizare din Cluj-Napoca

Victor Lucian Croitoru: Compania de Apă Someș își modernizează infrastructura pentru utilizarea rațională a apei

Cum sunt folosiți cu succes banii europeni pentru a combate schimbările climatice – Studiu de caz: Compania de Apă Someș

banner