A început Târgul de la Negreni, raiul colecționarilor de antichități

0
Foto: Știri de Cluj

O nouă ediție a celui mai mare târg de vechituri și nu numai, de la Negreni, a început joi, 8 iunie 2023. Acesta are loc anual, în sezonul de primăvară-vară, și își are originile încă din Evul Mediu. Târgul de la „Fechetău”, cum este cunoscut de oamenii din zonă, adună mii de curioși în fiecare an. 

În anul 1815, localitatea Negreni a primit oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor, când ciobanii din Munții Apuseni mergeau pentru a se aproviziona. Astfel, anual, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj.

Târgul, cu o tradiţie de câteva secole, este organizat toamna, în al doilea sfărşit de săptămănă a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede. Însă, Târgul de la Negreni are și o ediție de vară, care este organizată de regulă în luna iunie.

Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte, unde pot fi găsite diverse vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi etc.

Târgul se bucură de o popularitate foarte mare. Acesta adună oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest și chiar şi din America. Anul acesta, târgul se va desfășura în perioada 8-11 iunie.

VEZI ȘI:

USAMV invită publicul să admire 300 de soiuri de trandafiri în plină înflorire – vezi fotografii

Proiectul clujean ReClothing, premiat la nivel european – A concurat cu proiecte din Finlanda, Germania și Elveția

Concerte, expoziții, târguri – vezi programul și artiștii care vor veni la Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2023

 

 

 

banner