Află cine sunt fotbaliștii români care joacă în Arabia Saudită!

0

Cluburile de fotbal din Arabia Saudită au plătit aproape de 800 de milioane de euro pe achiziția de jucători vedete din Europa. Aceasta sumă, împreună cu cele 1,7 miliarde de euro alocate salariilor uriașe ale acestora, cumulează 2,5 miliarde de euro cheltuiți pentru cei 80 de jucători noi străini. Unul dintre cluburi, Al Hilal, mai este întrecut numai de Chelsea la plățile realizate pentru achiziții, conform Gazetei Sporturilor.

Cei 80 jucători străini acumulează 41 de naționalități, printre care se numără și cinci fotbaliști români. Florin Tănase, care în România a jucat ultima dată pentru FCSB și Andrei Burcă, care vine de la CFR Cluj, joacă pentru Al-Okhdood. Aceștia se numără printre cei mai valoroși membrii ai echipei, cu o valoare de piață de 3,7 milioane de euro (Burcă) și respectiv 3,5 milioane de euro (Tănase).

Alin Toșca, care vine de la echipa italiană Benevento, acum joacă pentru Al-Riyadh. Portarul Ciprian Tătărușanu joacă pentru Abha, venind de la AC Milano. Andrei Cordea, care vine de la FCSB, joacă pentru Al-Tai. Un alt român prezent este antrenorul Cosmin Contra, pentru Damac.

VEZI ȘI:

Universitatea Cluj – Duel cu Ceahlăul Piatra Neamț în play-off-ul Cupei

Doi dintre cei mai talentați jucători de la derby-ul Clujului au fost incluși în echipa etapei din Superligă

Schimbare de antrenor la “U” Cluj după derby

banner