Anastasia Potapova, prima semifinalistă la Transylvania Open 2022 – România, fără reprezentante

0

Prima semifinalistă a celei de-a doua ediții a turneului de tenis feminin Transylvania Open WTA250 este favorita numărul patru a competiției, Anastasia Potapova, jucătoare din Rusia, în vârstă de 21 de ani. Aceasta a învins-o, în trei seturi (5-7, 6-3, 1-6), pe jucătoarea de origine maghiară Anna Bondar. Din păcate, după înfrângerea Gabrielei Ruse din ziua precedentă (1-6, 7-6(8), 6(6)-7 cu Xiyu Wang din China) toate reprezentantele României au fost eliminate din turneu. 

Prima semifinală a competiției găzduite de BT Arena din Cluj-Napoca a oferit un adevărat spectacol de tenis pentru publicul prezent. Primul set a fost disputat până la ultimul punct, însă, în cele din urmă, Potapova s-a impus. În setul secund, Anna Bondar a reușit să își impună jocul și a reușit să îl câștige într-o manieră dominantă.

Deși așteptările unui set decisiv echilibrat erau foarte mari, jucătoarea din Rusia a reușit un break încă din debutul acestuia și s-a detașat la scorul de 3-0. Astfel, Potapova a câștigat meciul și a avansat în semifinalele tabloului principal de la Transylvania Open 2022. Aceasta o va întâlni, în turul următor, pe câștigătoarea duelului dintre Anna Blinkova și Anhelina Kalinina.

Care este programul meciurilor din ultimele zile ale turneului?

La momentul actual, pe terenul principal din Sala Polivalentă se dispută partida dintre Jule Niemeier și Jasmine Paolini, care va decide cea de-a doua jucătoare semifinalistă. Ulterior, vor avea loc meciurile dintre Anna Blinkova și Anhelina Kalinina, respectiv Nuria Parrizas-Diaz și Xiyu Wang.

La dublu, prima echipă care a ajuns în finala turneului este cea formată din rusoaicele Kamilla Rakhimova și Yana Sizikova, care vor întâlni învingătoarele meciului dintre Flipkens / Siegemund și Gabueva / Zakharova. Acesta va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, și va fi urmat de partida finală.

Finala la simplu a turneului de tenis feminin din BT Arena va avea loc duminică, 16 octombrie, iar valoarea premiilor oferite se ridică peste 251 de mii de dolari. Iubitorii tenisului sau persoanele interesate să ia parte la un eveniment oficial, organizat de Women’s Tennis Association, își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI.

VEZI ȘI:

Gabriela Ruse a avansat în optimile Transylvania Open 2022 – Bouchard, retrasă din primul meci

A început Transylvania Open WTA 2022 – ce meciuri sunt în prima zi pe tabloul principal?

Barbora Krejcikova, favorita Transylvania Open WTA 2022, s-a retras din competiție – care este motivul

banner