Aproape un sfert dintre angajați își dau demisia fără să aibă plan de rezervă

1

Cea mai mare platformă de recrutare din România, eJobs, a realizat un studiu care demonstrează că angajații români ar renunța la locul de muncă fără să ia în calcul alte oportunități din piața muncii. 82% dintre respondenții studiului afirmă că au ca obiectiv profesional pentru anul 2022 renunțarea la locul de muncă și deja fac demersuri în acest sens.

„Anul care s-a încheiat a adus schimbări de job pentru 36% dintre respondenții studiului nostru și ne așteptăm ca în 2022 procentul să crească semnificativ. Nu mai vorbim de temerile și ezitările de la începutul pandemiei, ci de candidați cât se poate de hotărâți, de siguri pe ei, care nu mai acceptă jumătăți de măsură. Vedem că nu ar ezita să părăsească un angajator care îi nemulțumește, chiar înainte să-și găsească alt job, tocmai pentru că au încrederea că vor găsi repede ceva mai bun”, declară Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

Multinaționalele, cei mai buni angajatori

Cei mai atractivi angajatori pentru români sunt tot multinaționalele. Doar 11% menționează că ar lucra pentru o companie românească sau ar opta pentru un domeniu de tip start-up.

Flexibilitatea și frecvența feedback-ului reprezintă, de asemenea, două criterii foarte importante pentru alegerea unui nou loc de muncă. 18% dintre respondenți preferă să lucreze în cadrul unei companii care oferă posibilitatea de a lucra 100% de acasă.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 15 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022, pe un eșantion de 2.677 respondenți.

VEZI ȘI:

Ce n-am învățat din primele 4 valuri ale pandemiei: ce nu te omoară NU te face neapărat mai puternic

Cauți un job în IT – află cum să îți construiești o carieră de succes în domeniu