Bolnavii de cancer vor protesta în stradă, deoarece Planul de Combatere a Cancerului nu a intrat încă în vigoare

0
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

​Bolnavii de cancer vor ieși în stradă, în semn de protest față de faptul că Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului nu a intrat în vigoare la 1 iulie, așa cum era programat. Un miting organizat de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România va avea loc în dimineața zilei de joi, 13 iulie 2023, în fața Ministerului Sănătății.

„Joi 13.07.2023, în intervalul orar 10-14 vom organiza un protest în fata Ministerului Sănătății, din str. Strada Cristian Popişteanu, nr. 1-3 pentru a ne apara Planul Național de Combatere și Control al Cancerului care a avut termen LEGAL de implementare 01.07.2023. Dl. ministru Rafila ne ignora în continuare și toate încercările FABC de a determina implementarea Planului au eșuat în favoarea orgoliului acestuia. În acest moment, dl. Rafila a încălcat legea și se consideră mai presus decât aceasta. Sper să dăm dovada de solidaritate și să ne adunăm într-un număr cât mai mare”, a transmis Federația Asociației Bolnavilor de Cancer din România, pe pagina de Facebook.

Reprezentanții mai atrag atenția că solicită un astfel de plan din anul 2001, iar acum că legea a fost în sfârșit promulgată, apar blocaje din partea Ministerului Sănătății:

„Chiar dacă Ministerul Sănătății dorește să elaboreze o ordonanță de urgență pentru modificarea legii Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului, noi protestăm pentru faptul că încă nu avem norme de implementarea la aceasta lege vitală pentru pacienții cu cancer. Solicităm un astfel de plan încă din anul 2001, iar acum când avem o lege clară, promulgată de către Președintele României și votată în unanimitate în Parlament, Ministerul Sănătății recurge la fel de fel de tertipuri pentru a nu o implementa”, au mai transmis reprezentanții federației.

Mai multe detalii despre acest subiect se găsesc AICI.

VEZI ȘI:

Investiții de peste 3,2 milioane de euro la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca

Codin Maticiuc organizează un cros la Sports Festival, pentru a renova un spital din Cluj-Napoca

Ajută fetițele diagnosticate cu cancer și câștigă bilete gratuite la UNTOLD – ultimele zile ale campaniei

 

 

 

banner