Ce modificări a întâlnit regulamentul Supercupei României?

0
Jucatorii formatiei Rapid reactioneaza dupa inscrierea unui gol in timpul meciului de fotbal contra echipei CS Universitatea Craiova din etapa a VII-a a Ligii 1, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata, 28 august 2021. GEORGE FILIP/ MEDIAFAX FOTO

Federația Română de Fotbal (FRF), prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, a anunțat o modificare în privința uneia dintre competițiile pe care le gestionează, Supercupa României. Începând din vara lui 2024, Supercupa României va avea loc pe stadionul echipei care câștigă campionatul, în loc de un teren neutru, așa cum se întâmpla până acum. Pentru început, această nouă regulă se va aplica pentru 3 ani, conform Gazetei Sporturilor.

„Echipa campioană a României intră mai devreme în calificările pentru competițiile europene intercluburi. Ne dorim să susținem participarea echipelor românești în competițiile europene, iar Supercupa României reprezintă un trofeu important pentru cluburile noastre și ne dorim să o maximizăm ca un prilej de sărbătoare și de deschidere a unui nou sezon competițional.

Astfel, am decis astăzi ca pentru următoarele 3 sezoane Supercupa României să fie organizată pe terenul echipei care va câștiga SuperLiga. Aceeași regulă se va aplica din următorul sezon competițional și în fotbalul feminin”, a precizat astăzi președintele FRF, la finalul ședinței de Comitet Executiv al Federației.

VEZI ȘI:

Începe ediția 2023 a Campionatelor Naționale de Culturism și Fitness!

“U” Cluj: O primă repriză excelentă în meciul cu Steaua din Liga Zimbrilor

CFR Cluj face transferul anului din Liga 1 – Nelu Varga: „Anul ăsta ne-am focusat să facem bani

banner