CFR Cluj, remiză albă în turul playoff-ului din UECL – calificarea se joacă în Gruia

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au remizat joi, 18 august, pe terenul formației NK Maribor, scor 0-0, în prima manșă a playoff-ului din UEFA Conference League (UECL). Astfel, echipa antrenată de Dan Petrescu va beneficia de avantajul terenului propriu, deoarece duelul decisiv al seriei dintre campioana României și cea a Sloveniei va avea loc pe arena din Gruia.

Prima ocazie a meciului le-a aparținut clujenilor. În minutul 10, Jefte Betancor a trimis un șut periculos din marginea careului gazdelor, însă mingea a trecut pe lângă poartă. Același Jefte a mai avut două șanse de a deschide scorul, dar execuțiile acestuia nu au reușit să prindă spațiul porții.

Gazdele puteau deschide scorul, în minutul 32, prin Marko Bozic, care a șutat în forță pe poarta apărată de Simone Scuffet, însă goalkeeper-ul ardelenilor a respins lovitura. Până la pauza meciului, niciuna dintre echipe nu a mai pus mari probleme la poarta adversă.

Meci fără mari ocazii de gol pe arena din Slovenia – Scuffet, salvator

Debutul reprizei secunde nu a adus un grad mai mare de spectaculozitate jocului. În minutul 58, Mario Camora a centrat în careu pentru Emmanuel Yeboah, însă recentrarea ghanezului nu a putut fi interceptată de Ciprian Deac. Zece minute mai târziu, oaspeții au primit o lovitură liberă, într-o poziție accesibilă lui Deac, dar balonul trimis de decarul clujenilor a trecut peste poartă.

În minutul 82, Yeboah putea înscrie pentru CFR Cluj, Deoarece portarul gazdelor a ratat intervenția asupra mingii centrate din afara careului, însă atacantul clujenilor a sărit peste minge. La faza următoare, Scuffet și-a salvat din nou echipa, deoarece a respins un alt șut periculos al aceluiași Bozic. Opt minute mai târziu, Yeboah a reluat peste poartă, din centrarea lui Alexandru Păun. În cele din urmă, arbitrul a fluierat finalul jocului.

Până la returul din playoff-ul UECL, care va avea loc joi, 25 august, pe stadionul din Cluj-Napoca și care va decide echipa calificată în grupele competiției europene, formația clujeană va întâlni, în deplasare, FC Hermannstadt, în cea de-a șasea etapă a sezonului regulat din Superligă. Partida este programată duminică, 21 august, de la ora 16:00.

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, înainte de playoff-ul UECL: “Trebuie să fiu mai focusat pe echipa mea”

CFR Cluj învinge CS Mioveni, după ce a fost aproape să piardă la MASA VERDE

CFR Cluj nu reușeste să învingă amatorii din Andorra, dar se califică în turul următor din UECL