Cluj: Ministrul Culturii e așteptat la capodopera „La Fanciulla del West”

0

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță cu bucurie readucerea pe scenă a colosalului spectacol La Fanciulla del West de Giacomo Puccini, care a avut o premieră de mare succes în Stagiunea anterioară. O producție grandioasă, cu decoruri impresionante și costume autentice, în regia lui Rareș Trifan, invită publicul în atmosfera Vestului American, pentru a explora epoca Goanei după aur. Potrivit organizatorilor, la spectacol este așteptată și ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Unul dintre cele mai apreciate și speciale titluri din repertoriul operistic internațional, o operă ce se cântă rar în România și care nu se află în prezent în repertoriul niciunui alt teatru liric din țara noastră, promite publicului o experiență unică prin distribuția extraordinară!

Povestea operei La Fanciulla del West relatează întâmplările a doi îndrăgostiți, eroina Minnie – interpretată de soprana invitată Gabriëlle Mouhlen – și banditul Dick – interpretat de tenorul invitat Daniel Magdal. După ce află că Dick este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de RamirezMinnie, îndrăgostită profund, plănuiește salvarea lui.

Șeriful locului, Jack Rance, personaj interpretat de baritonul Florin Estefan – o curtează pe Minnie, dar totul se întunecă atunci când descoperă că aceasta îl ascunde pe Ramirez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregii povești.

Pentru realizarea acestui spectacol, Opera Națională Română Cluj-Napoca a reunit o echipă extraordinară, din care fac parte David Crescenzi – Dirijor, Rareș Trifan – Regia, lighting design și concept video, Adrian Damian – Scenografia (invitat), Ovidiu Pop –Costume (invitat), Magdy Hawash, Rareș Trifan – Conținut video.

Distribuția aduce în roluri principale soliști apreciați precum soprana invitată Gabriëlle Mouhlen în rolul Minnietenorul Daniel Magdal în rolul banditului Dick Johnson și baritonul Florin Estefan în rolul șerifului Jack Rance.

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra, Corulși Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Spectacolul va avea două reprezentații, în 27 și 29 octombrie 2023. Biletele pot fi achiziționate online AICI, și de la Agenția de Bilete a Operei aflată pe latura estică a clădirii, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

VEZI ȘI:

Concert de harpă și lecturi din opera literară a Reginei Elisabeta a României, la turneul internațional „Carmen Sylva”

Artiști romi de la Pata Rât colaborează cu Opera Națională din Cluj pentru a doua ediție a Festivalului Khetane

Opera Aperta 2023: Trafic închis pe mai multe străzi din centrul Clujului

 

banner