Concertele din seria “Music for Freedom” se inspiră din lecțiile lui David Grimal

0

“Music for Freedom” este un proiect Com’ON Cluj-Napoca. În cadrul acestuia există două evenimente, Concertul Cameral, unde se vor interpreta lucrări de Niccolò Paganini și Astor Piazzolla și concertul “It starts with Bach”. Concertul Cameral are loc astăzi, la Biserica Piaristă din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00. Concertul “It starts with Bach” are loc luni, 23 octombrie, de la ora 18:00, la Casa Memorială Sigismund Toduță. Ambele evenimente au intrare liberă!

Recitalele sunt susținute de Ştefan Şimonca-Oprița (vioară), Mara Torge (vioară) și Tudor Torge (chitară). Ștefan Şimonca-Oprița, încă din anul 2017, este membru al prestigioasei orchestre Les Dissonances, fondată şi condusă de David Grimal, cu care a participat la mai multe turnee în Franţa, Italia, Belgia și România.

Printre cele mai importante premii ale Marei Torge se numeră: Premiul I la “Rocky Mountain Music Competition 2021” (Canada), Premiul I la “King’s Peak International Music Competition” (SUA) și Premiul II la “Concorso Internazionale Citta di Massa” (Italia). Fratele ei mai mic, Tudor Torge, a cântat în peste 160 de concerte de-a lungul carierei sale și a obținut mai bine de 80 de premii la concursuri naționale și internaționale.

Ce este “Music for Freedom”?

Ştefan Şimonca-Oprița și Mara Torge sunt studenți ai Conservatorului de Muzică Hochschule für Musik Saar Saarbrücken, din Germania. Conceptul “Music for Freedom” reiese din vorbele lui David Grimal, violonist francez și profesor al studenților. La orele de curs, le comunică ideea că într-o lume în care domnește haosul, muzica va aduce mereu liniște și libertate.

VEZI ȘI:

Irina-Margareta Nistor, despre Festivalul de Psihanaliză si Film

Concert simfonic cu muzică din Stăpânul Inelelor, Lista lui Schindler și Războiul Stelelor

Turneul Classic Unlimited aduce muzică clasică în locații inedite din Gherla și Jibou

banner