Cum poate fi salvată situația personalului din creșe, rămas cu salariile tăiate – protest în București

0

Odată cu preluarea creșelor din județul Cluj de către Inspectoratul Școlar Județean, salariile angajaților au scăzut cu până la 40%. Din acest motiv, o mare parte dintre aceștia au anunțat că urmează să demisioneze de la actualul loc de muncă. În același timp, angajații din domeniul sănătății și al asistenței sociale organizează miercuri, 15 iunie, în București, un protest pentru nerespectarea Legii 153. Invitat la Via Cluj Tv, președintele Sanitas Cluj, Ovidiu Bota, a vorbit despre posibilitatea abordării acestor cerințe în protestul din capitală și despre rezolvarea problemei angajaților din creșe.    

“Cu îngrijorare am privit ce s-a întâmplat săptămâna trecută în Cluj. Mare parte din aceste persoane spuneau că văr să renunțe la locul de muncă, deoarece o reducere de venit așa de mare este inacceptabilă. […] În mare, sunt cuprinse (în protest) și aceste aspecte. De trei luni, tot duc discuții cu terțe persoane, din păcate nu am găsit înțelegerea necesară. Mi-a fost foarte comic să aflu că ne lovim și de o parte de logistică, în ceea ce privește acest transfer”, a precizat Ovidiu Bota.

Peste 100 de angajați Sanitas Cluj vor face deplasarea către București, unde va avea loc protestul împotriva acestor nereguli din domeniul sănătății. În total, sunt așteptați la protestul de la București aproximativ 10 000 de membri ai Sindicatului Sanitas.

VEZI ȘI:

Angajații creșelor din Cluj amenință că își dau demisia – află cum s-a ajuns aici

Emil Boc: Primăria va plăti diferența de salariu a angajaților creșelor din Cluj

Angajații din Sănătate protesteză în fața Guvernului – vezi care sunt nemulțumirile lor

banner