Angajații creșelor din Cluj amenință că își dau demisia – află cum s-a ajuns aici

0

Au apărut primele probleme logistice, după preluarea creșelor din județului Cluj de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj. Astfel, salariile angajaților au fost diminuate, iar unii dintre aceștia amenință că își vor demisia. Despre gravitatea acestui fenomen a vorbit președintele Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj.

“La momentul acesta, avem mari probleme cu aceste creșe. Cei care au avut un salariu când erau finanțați de Primărie, au venit la noi în învățământ. Le-a scăzut salariul, nu se poate, conform Dreptului Muncii, să cobori sub minim, să primești aproape jumătate de salariul pe care îl primeai până acum. […] Majoritatea mi-au spus că se gândesc să renunțe și iarăși va fi un deficit”, a precizat Lucia Cojocaru.

Șase creșe din județul Cluj au fost preluate, cu tot cu personal, de către ISJ Cluj: trei din Turda și câte una din Câmpia Turzii, Huedin, respectiv Apahida, unde, mai există o creșă care încă nu este finalizată. Conform statisticilor, în jur de 67 de persoane se află în situația de a primi un salariu mai mic decât cel de care beneficiau până acum.

Aproximativ 1000 de sindicaliști din sectorul educațional au protestat împotriva Guvernului României. Aceștia au amenințat inclusiv cu blocarea examenului de Bacalaureat.

VEZI ȘI:

Protestul profesorilor, ignorat de guvernanți – sindicaliștii amenință cu blocarea BAC-ului

Schimbări în învățământul preuniversitar- vezi ce a decis Ministrul Educației

Mai mult de jumătate dintre angajații români nu ar demisiona dacă ar primi o mărire de salariu