Dan Petrescu: “Clubul CFR va merge înainte și cu mine și fără mine, am zis asta de cinci ani”

0

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului de baraj cu FC U Craiova 1948, în care elevii săi s-au impus, după două reprize prelungiri, cu scorul de 1-0 și au obținut biletul spre un nou sezon în UEFA Conference League (UECL), dacă poate să rămână pe banca tehnică a clubului clujean inclusiv în scenariul în care acesta nu ar mai fi prezent în cupele europene.

Tehnicianul din Gruia a răspuns că acesta nu ar putea fi un motiv pentru care și-ar dori să părăsească echipa, în contextul în care contractul său expiră abia în vara anului 2024. Totuși, Petrescu a răspuns că ultimul cuvânt îl va avea patronul Ioan Varga, care ar trebui să ia cea mai bună decizie pentru viitorul fostei campioane a României, nicidecum pentru viitorul său ca antrenor.

“Se vorbește numai despre mine, trebuie să ne gândim la club acum”

“De ce să nu antrenez CFR în cazul în care nu e în cupele europene, e interzis? Dacă am contract, ce ar trebui să fac, să mă duc acasă? Dacă mă vor dori, bine. Dacă nu, e clar că se va ajunge la o înțelegere. Trebuie să vedem ce vrea clubul, ce vreau eu, dar mai important e ce vrea clubul. […] Se vorbește numai despre mine, cum a fost și în altă perioadă. Clubul CFR va merge înainte și cu mine și fără mine, v-am zis asta de cinci ani. Trebuie să ne gândim la club acum, nu la Dan Petrescu.

“Cred că s-au acumulat șase luni de restanțe financiare în cazul meu”

În ultima perioadă, mai mereu au fost probleme financiare aici. Nu cred că asta e o scuză pentru rezultatele din ultimul timp. Au fost probleme și în trecut, dar am câștigat. E clar că preferăm să avem meru banii la zi, iar totul să fie bine, dar asta este realitatea, n-avem ce face. La mine, tot la fel. Au fost probleme, dar m-am adaptat, am ajutat clubul. Am făcut ce mi-au cerut, am amânat șase, șapte, zece luni. Cred că vreo șase luni sunt restanță acum, nu știu sigur. […] Trebuie să ajutăm CFR-ul, eu nu ajut pe nimeni altcineva. Patronul m-a vrut mereu, am luat împreună cinci campionate. La greu se vede caracterul, eu am fost aici la greu și am ajutat clubul. Mi-am dat viața pentru acest club și, dacă va fi nevoie de mine, o voi face în continuare“, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile antrenorului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Gheorghe Hagi, despre relația cu Dan Petrescu: “E fratele nostru, a făcut atâtea pentru fotbalul românesc”

Dan Petrescu, după calificarea în cupele europene: “A fost un sezon greu, se putea mai bine, dar nu suntem roboți”

CFR Cluj învinge în prelungiri FC U Craiova și obține biletul pentru un nou sezon în cupele europene

banner