Dan Petrescu, despre finanțarea fotbalului clujean: “Ar trebui să primim ajutor și din altă parte, nu doar de la club”

0

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a vorbit, în cadrul conferinței de presă premergătoare deplasării pe terenul celor de la FC Voluntari, unde elevii săi s-au impus grație unui autogol, despre dificultățile financiare pe care le întâmpină echipele din fotbalul românesc și despre modul în care conducătorii municipiului Cluj-Napoca ar trebui să asigure surse de venit pentru activitatea celor două reprezentante din prima ligă, Universitatea și CFR.

Tehnicianul din Gruia a fost întrebat ce părere are despre situația gazonului de pe Cluj Arena, care, în partida disputată de “U” Cluj împotriva formației Rapid București, s-a prezentat în condiții execrabile și a făcut ca meciul să semene mai mult a luptă în noroi, așa cum au declarat antrenorii Ioan Ovidiu Sabău și Adrian Mutu. Terenul arenei “dr. Constantin Rădulescu” a fost schimbat în luna octombrie a anului trecut, deoarece ajunsese într-o situație similară celui de pe Cluj Arena.

“Un stadion e al orașului, toate echipele din România au probleme”

“A fost o surpriză negativă, nu mă așteptam să arate așa gazonul. La CFR, merită felicitări conducătorii, au avut o reacție fantastică, cred că patronul a fost primul care a vrut să schimbăm gazonul. M-a surprins, știam că pe Cluj Arena terenul e foarte bun, sincer nici vremea asta nu ne ajută. A fost cald când eram în vacanță, iar acum e frig și au început ninsorile. […] Ar trebui pornită încălzirea, dar, dacă costurile sunt mari, ar trebui să avem ajutor din alte părți, nu de la club. Un stadion trebuie să fie al orașului și noi trebuie să fim ajutați. Sunt costuri foarte mari, nu cred că e o echipă în România care să nu aibă probleme cu banii”, a declarat Dan Petrescu.

Totodată, antrenorul clujenilor a vorbit și despre cea mai controversată fază din derby-ul “U” Cluj – Rapid, când gazdele au reclamat o lovitură de la 11 metri, pe care, chiar dacă a așteptat intervenția arbitrilor din camera VAR, centralul Marian Barbu nu a acordat-o.

“Dacă aș fi arbitru și nu aș fi sigur, nu i-aș asculta pe cei de la VAR”

“Nu e meciul meu, nu e bine să comentez, dar nu înțeleg de ce naiba am mai pus VAR-ul dacă nu ne uităm la el. Eu, dacă aș fi arbitru și nu aș fi sigur, nu i-aș asculta pe cei din VAR. Eu vreau să văd faza. Nu sunt sigur, dați-mi faza mie să o văd cu ochii mei. Așa ar fi corect, nu cei de la VAR să decidă ceea ce arbitrul vede în teren. […] La noi, cu Rapidul, nu a fost la fel? Nu aveau penalty și le-a dat penalty. Nu înțeleg de ce nu comunică mai bine, am vrut VAR și acum avem probleme mai mari“, a adăugat Dan Petrescu.

Toate declarațiile antrenorului CFR Cluj pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Reprezentanții Universității Cluj au anunțat că, în momentul în care vremea va permite acest lucru, gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat. Totuși, până atunci, “studenții” vor fi nevoiți să dispute meciurile programate pe teren propriu pe stadionul din Mediaș. Prima partidă programată va avea loc vineri, 10 februarie, de la ora 17:00, împotriva ultimei clasate din Superliga, CS Mioveni.

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, după succesul cu FC Voluntari: “Principalul obiectiv este campionatul”

Ioan Ovidiu Sabău, după remiza cu Rapid: “Nu înțeleg cum poți să nu dai un astfel de penalty”

Dan Petrescu, despre revenirea lui Sabău la “U” Cluj: “E rivalul meu acum, dar asta este viața”

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

banner