Gazonul stadionului CFR Cluj din Gruia este schimbat – în ce stadiu se află lucrările

0

Oficialii clubului sportiv CFR Cluj au decis înlocuirea gazonului de pe arena “Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, terenul pe care campioana României dispută meciurile de acasă, deoarece condițiile gazonului, afectat de ploi, temperaturi ridicate sau umiditate, nu se mai ridicau la standardele impuse pentru meciurile interne și internaționale. 

CFR Cluj – Farul Constanța

După cinci zile de lucrări, terenul a fost complet decopertat și urmează să fie montat un nou gazon, mai calitativ decât cel anterior. Reprezentanții clubului clujean au realizat un material informativ, în care sunt explicate toate procedurile care au fost efectuate în prima etapă a lucrărilor, respectiv demersurile care vor fi realizate în continuare. Întregul reportaj este disponibil aici:

“Am terminat prima etapă de decopertare a gazonului. Am scos un volum foarte mare de substrat neconform pentru creșterea gazonului. În momentul de față, nisipăm terenul pentru îmbunătățirea granulației substratului, după care vom pune și un aport de zeolit, o rocă vulcanică care îmbunătățește mediul de creștere al rădăcinii. […] Urmează etapa de montaj a gazonului, vom încerca să terminăm lucrarea în trei zile, depinde de condițiile climatice din ferma de unde este recoltat gazonul”, a explicat coordonatorul lucrărilor de înlocuire a gazonului.

CFR Cluj, refuzată de Consiliul Județan să joace pe Cluj Arena

Drept urmare a lucrărilor derulate în Gruia, reprezentanții CFR Cluj au fost nevoiți să solicite disputarea meciului cu Petrolul Ploiești, din cea de-a 12-a etapă a Superligii, pe un alt stadion. Prima propunere a acestora a fost Cluj Arena, terenul care găzduiește partidele de acasă ale Universității Cluj, rivala locală. Astfel, Consiliul Județean Cluj a primit o cerere de aprobare a propunerii, iar suporterii celor două galerii au început un conflict în mediul online. Mai multe detalii, AICI.

Ulterior, solicitarea a fost respinsă de reprezentanții Consiliului Județean Cluj, pe motivul “preîntâmpinării nașterii sau escaladării unei posibile stări de tensiune in oraș, pe fondul unei eventuale decizii”, conform declarațiilor făcute de președintele Alin Tișe. De aceea, reprezentanții campioanei României au ales să dispute meciul din campionat pe arena din Mediaș, arenă care a găzduit mai multe meciuri ale ‘U’ Cluj în acest debut de sezon.

Partida de la Mediaș, dintre CFR Cluj și Petrolul Ploiești, programată sâmbătă, 1 octombrie, va începe la ora 21:30, iar fanii care doresc să vină la stadion își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, meciul poate fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 1 și pe Prima Sport 1.

VEZI ȘI:

Suporterii CFR Cluj, replică la reacția galeriei “Șepcile Roșii”: “Chiriași cu pretenții de proprietari”

Campioana României vrea să joace pe Cluj Arena – ce spun suporterii ‘U’ și CFR Cluj

Dan Petrescu rămâne antrenorul CFR Cluj – ce a transmis patronul Nelu Varga

banner