Dan Petrescu, atac dur după succesul cu Farul: “Hai să fim și noi normali, de asta fotbalul a luat-o în jos”

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins luni, 23 ianuarie, în deplasare, formația Farul Constanța, scor 0-3, în cea de-a șaptea etapă din returul sezonului regulat al Superligii și, totodată, prima din anul 2023. Astfel, cu un total de 47 de puncte acumulate în cele 22 de partide disputate, campioana României a urcat pe prima poziție a clasamentului, la finalul unui meci în care, din repriza secundă, nu a comis nicio greșeală în fața celui mai puternic adversar la titlu din actuala ediție de campionat. Întreaga cronică a confruntării de la Ovidiu este disponibilă AICI.

Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a declarat că nu se aștepta ca elevii săi să se impună cu un asemenea scor pe terenul echipei pregătite de Gheorghe Hagi și că dorește să mențină acest nivel de joc pentru tot restul sezonului. Totuși, acesta a lansat și o serie de atacuri dure la adresa reprezentanților federației, deoarece, în opinia sa, regulile din fotbalul românesc nu sunt adapatate la standardele europene.

Petrescu: “Sper să nu îl vindem repede pe Krasniqi, mi l-am dorit mult”

Pentru mine și pentru echipă chiar a fost meciul perfect. Nu mă gândeam nici în visele cele mai frumoase că putem câștiga cu 3-0 la Farul, mai ales că ei aveau opt victorii și două egaluri acasă, înaintea meciului cu noi. Cel mai important a fost primul gol, care ne-a dat aripi și a venit de la un jucător pe care îl cunosc foarte bine, este cel pe care mi l-am dorit cel mai mult (Ermal Krasniqi) și sper să nu îl vindem repede. […] Mi-aș dori să îl antrenez mai mult, să câștige și el un trofeu. Oricum, victoria nu e a lui, ci a echipei. Toți jucătorii au evoluat perfect.

“De ce Chelsea poate să aibă 30 de jucători pe listă, iar eu doar 22?”

Indiferent cine va fi pe primul loc înainte de playoff, nu e corect să fie punctele înjumătățite. Punctele trebuie lăsate acolo, dar ce pot să fac eu. Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg. Mă uitam la Chelsea, ei au 30 de jucători pe listă, iar eu am mai multe meciuri ca Chelsea. Nu înțeleg, eu mă bat de cinci ani să se mărească lista, pentru că avem foarte multe meciuri.

O să vină Conference League, Cupa României, o să ajungem la 70 de meciuri într-un sezon. Care e motivul să nu lași clubul să aibă câți jucători vrea? Toate cluburile au fost de acord, federația nu a fost. […] Eu nu înțeleg de ce în România nu se pot face lucrurile ca în Italia, Spania, Germania sau Anglia. Numai în România antrenează cine vrea, cum vrea, fără licență. Hai să fim și noi normali, de asta a luat-o fotbalul în jos probabil“, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile tehnicianului din Gruia pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru jucătorii ardeleni, urmează, tot în deplasare, duelul cu FC Voluntari, în cea de-a opta etapă din returul sezonului regulat al Superligii. Acesta va avea loc luni, 30 ianuarie, de la ora 20:00.

VEZI ȘI:

CFR Cluj se impune la Constanța și devine liderul Superligii – campioana României s-a revanșat pentru eșecul din Gruia

Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu Farul Constanța: “Sper ca jucătorii să fie pregătiți pentru ce îi așteaptă”

Dan Petrescu, după revenirea din cantonament: “Jucăm un derby peste cinci zile, mai greu nu se putea”