Dan Petrescu, înaintea duelului cu Sivasspor: “Lotul lor este mult peste media fotbalului românesc”

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj vor întâlni joi, 15 septembrie, pe teren propriu, formația Sivasspor Kulübü, în cea de-a doua etapă a grupelor UEFA Conference League (UECL). Campioana României a obținut doar un punct în primul meci din grupa G a competiției europene, disputat în Kosovo, împotriva celui mai accesibil adversar, FC Ballkani, grație unui gol marcat, în prelungirile timpului regulamentar, de fundașul Yuri Matias. 

Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a vorbit, în conferința de presă premergătoare acestei partide, atât despre cum evaluează jocul adversarilor săi, în ciuda faptului că aceștia nu au câștigat niciun meci oficial din actualul sezon competițional, cât și despre cum reacționează la scandările din timpul meciului cu Universitatea Craiova, când fanii prezenți pe arena din Cluj-Napoca au cerut demisia acestuia.

“Am apucat să văd cinci meciuri integral ale celor de la Sivasspor și am realizat că rezultatele nu au fost conform jocului. Au jucat chiar foarte bine, dar, atunci când nu intră mingea în poartă, e greu să câștigi meciuri. Știu ce valoare au, ce lot de jucători au, care e mult peste media campionatului românesc, și știu că va fi o partidă foarte grea, indiferent dacă au câștigat vreun meci sau nu. […] Dacă ne uităm la jucătorii lor din atac, Ahmed Musa are vreo 70 de meciuri în naționala Nigeriei și vreo 30 de goluri, Gradel, care e de departe cel mai bun jucător, e istorie la Sivasspor, a dat câte 15-20 de goluri în ultimii 20 de ani. Au numai jucători de echipă națională, cu salarii pâna la un milion de euro, dar importantă e echipa. Dacă noi, ca echipă, vom juca bine, vor avea viață grea, la fel ca toate echipele care au venit la Cluj. Individual, au valori mult peste ce avem noi la CFR, asta este clar. Dar, nu cred că ne-am făcut de râs acasă vreodată în Europa și vom juca ca o echipă. […] Oricum, am mai zis-o, nu voi fi respectat, indiferent de ce se va întâmpla, pot să iau și zece campionate”, a declarat Dan Petrescu.

Andrei Burcă: “Consider că merităm mai mult respect ca echipă”

“Trebuie să ne facem jocul nostru, pentru că, până acum, nu am pierdut în Europa și trebuie să ne menținem pe aceeași linie. Consider că este mult de muncă și, în același timp, cred că merităm puțin mai mult respect ca echipă. […] La Ballkani, am controlat meciul și am avut ocaziile cele mai mari. Probabil că mâine vom aborda aceeași tactică”, a declarat fundașul Andrei Burcă.

Toate declarațiile din conferința de presă ale tehnicianului CFR Cluj, respectiv ale lui Andrei Burcă, pot fi urmărite aici:

Partida dintre CFR Cluj și Sivasspor va începe la ora 19:45, iar fanii interesați să vină la stadion își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, meciul poate fi urmărit, în direct, pe postul de televiziune Pro Arena.

VEZI ȘI:

CFR Cluj învinge Universitatea Craiova – fanii din Gruia îi cer demisia lui Dan Petrescu

Dan Petrescu, după remiza din Kosovo: “Dacă eram mai atenți, puteam să câștigăm”

CFR Cluj egalează în prelungiri și obține doar un punct în primul meci din grupele UECL