Doi juniori de la U-BT Cluj-Napoca fac pasul către seniori

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca

Odată cu începerea noului sezon, U-BT Cluj-Napoca promovează doi juniori la categoria de seniori. Este vorba de Rareș Trandafir și David Fîntînă, tineri care s-au evidențiat în academie și pe care echipa va miza în viitorul sezon.

Rareș Trandafir

Foto: U-BT Cluj-Napoca

Rareș Trandafir, baschetbalist brașovean crescut la Academia U-BT, este unul dintre juniorii care face pasul spre seniori. Acesta măsoară 2.08 metri înălțime și s-a născut la data de 21 noiembrie 2006. Baschetbalistul joacă pe poziția de pivot, unde se va regăsi în lotul campioanei României.

Cariera sa de baschet a început în urmă cu opt ani, la clubul Phoenix Brașov, iar apoi a evoluat la Brașovia Brașov și CSU Brașov. După accea, a trecut la U-BT, unde a fost prezent inclusiv în EYBL. În meciul contra Cibona Zagreb jucătorul s-a remarcat, cu 16 puncte și 9 recuperări, fiind selectat în All Star-ul turneului.

“Eu cred că trecerea la seniori este un pas foarte important pentru orice juniori care își dorește o carieră în baschet. Mă simt onorat să fac acest pas și sunt entuziasmat pentru sezonul care urmează. Îmi doresc să arăt tot ce pot!”, declară Rareș Trandafir.

David Fîntînă

Foto: U-BT Cluj-Napoca

David Fîntînă, originar din Târgu Jiu, a început baschetul în anul 2013. Recent a împlinit 17 ani și măsoară 2.01 metri înălțime. Jucătorul evoluează pe postul de extremă, fiind remarcat de antrenorii U-BT și transferat la Academia U-BT.

Jucătorul vine după un sezon foarte bun, în care a fost desemnat cel mai de perspectivă jucător la turneul final U17. De asemenea, în cadrul turneului de la Viena a fost numit Team MVP la EYBL U17. Acesta a mai jucat recent patru meciuri la Campionatul European U18 din Portugalia.

“Trecerea la seniori înseamnă un pas foarte important și încă un obiectiv atins în cariera mea, iar de aici trebuie să țintesc cât mai sus. Pe viitor îmi doresc să ajung un jucător de bază la orice echipă voi juca, bineînțeles începând cu U-Banca Transilvania.”, declară David Fîntînă.

VEZI ȘI:

FIBA U20 – Cum arată meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală

U-BT Cluj-Napoca: Află cine este noul conducător de joc al echipei

U-BT Cluj-Napoca: Programul Ligii Naționale 2023-2024 a fost anunțat

banner