Elevi clujeni cu deficiențe de vedere merg în tabără unde vor participa la sporturi montane

0

Tabăra de sporturi montane pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca ajunge, în acest sfârșit de săptămână, la cea de-a patra ediție. Tabăra va avea loc la Moara de Pădure, în comuna Băișoara, unde s-au desfășurat și edițiile precedente.

Peste 40 de elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, instructori și voluntari vor participa, pe parcursul a trei zile, între 6 și 8 octombrie 2023, la activități precum escaladă pe panou artificial, tiroliană, parcurgerea traseelor suspendate de tip parc de aventură, curs de prim ajutor adaptat cerințelor elevilor liceului, recitaluri de muzică și focuri de tabără.

Ca de fiecare dată, tabăra va fi organizată de către Asociația Clubul Sportiv Kory Francisc, Organizația de caritate Eco-Phoenix și Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo din subordinea Consiliului Județean Cluj.

Menirea acestor tabere, încă de la început, a fost de a întări încrederea în sine a copiilor din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere și de a le transmite – prin intermediul voluntarilor prezenți – dragostea pentru munte.

VEZI ȘI:

Copiii cu nevoi speciale sunt ajutați de 30 de ani la Grădinița Malteză

Cum recrutează universitățile internaționale studenți români

Târgul de Toamnă de la Negreni a început – Află rutele alternative pe care le poți alege pentru a evita aglomerația

 

 

banner