Expoziții și ateliere de artă, într-un mediu nocturn – Noaptea Albă a Galeriilor, la Cluj-Napoca

0

Cea de-a 16-a ediție a Nopții Albe a Galeriilor, un eveniment dedicat tematicilor artistice contemporane, va avea loc, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la Cluj-Napoca. Pe toată durata evenimentului, desfășurat pe timp de noapte, participanții vor putea să viziteze mai multe expoziții de artă din oraș și să interacționeze, în centrele culturale și în atelierele de creație, cu numeroși artiști ai comunității locale. 

Pe lângă invitația adresată persoanelor care vor să interacționeze cu mediul artistic clujean, organizatorii evenimentului oferă tuturor celor care administrează diferite inițiative expoziționale oportunitatea de a se înscrie în acest program. Formularul de inregistrare este disponibil AICI.

De asemenea, vor fi organizate, cu sprijinul ArtCrawl Cluj, și tururi ghidate pentru cei care vor colinda expozițiile din cadrul evenimentului. După primele zece ediții ale proiectului, care erau adresate exclusiv comunității din București, Asociația Ephemair a decis extinderea acestuia la nivel național, astfel încât acesta ajuns în toate colțurile României, în orașe precum Arad, Brașov, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, respectiv Timișoara.

Noaptea Albă a Galeriilor 2022 va fi deschisă publicului timp de trei zile, în intervalul orar 19:00-00:00, iar mai multe informații despre locațiile care vor fi gazdele expozițiilor din Cluj-Napoca pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului.

VEZI ȘI:

Arta lui Darius Hulea sau reinventarea exprimării mitologiei

Autenticitatea artistică, folosită pentru remixarea artei – expoziție la Cluj-Napoca

Probleme sociale indentificate de tineri, portretizate în bandă desenată – expoziție la Cluj-Napoca

banner