Probleme sociale indentificate de tineri, portretizate în bandă desenată – expoziție la Cluj-Napoca

0

O expoziție de benzi desenate, care urmărește reprezentarea artistică a unor probleme identificate de către tineri, are loc, în perioada 20-27 septembrie, în Galeria Casa Matei din Cluj-Napoca. Intitulată “Voices of Youth”, expoziția pune la dispoziția tinerilor clujeni un spațiu potrivit pentru discuții cu privire la explorarea soluțiilor care pot diminua problemele sociale cu care aceștia se confruntă.   

Conceptul evenimentului a fost născut din proiectul “Imagining Futures” organizat de ArtiViStory Collective, în luna martie a anului 2022, prin intermediul căruia tinerii clujeni au putut să prezinte problemele sociale pe care le identifică la propria persoană, respectiv în comunitatea locală.

Temele abordate în cadrul expoziției, realizată în parteneriat cu Univeristatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, sunt variate, de la traume și vindecare, singurătate și unitate sau nivelul de implicare socială, până la încredere și neîncredere, familie, educație și alte aspecte corelate de dezvoltarea personală a unui tânăr.

Banda desenată, unealtă de identificare și soluționare a problemelor

Banda desenată a devenit un mijloc de materializare a problemelor sociale și de concetare a imaginației, în vederea identificării unor soluții pertinente pentru rezolvarea acestora. Artiștii prezenți la expoziția din Galeria Casa Matei creează mai multe personaje care devin lideri pentru tineri și care reprezintă, indirect, o voce a comunității clujene.

Totodată, tinerii care vor veni să admire lucrările expuse vor putea să discute, alături de alți membrii ai comunității locale, despre probleme cu care aceștia se confruntă și pentru care își doresc să găsească rezolvări. Dialogurile între tineri pot da naștere altor lucrări artistice, care urmează să fie expuse în cadrul unor viitoare evenimente similare.

Expoziția este deschisă publicului, în intervalul orar 10:00-18:00, iar accesul este gratuit. De asemenea, finisajul acesteia va avea loc marți, 27 septembrie, de la ora 19:00, iar mai multe informații pot fi găsite pe pagina de Facebook ArtiViStory Collective.

VEZI ȘI:

Autenticitatea artistică, folosită pentru remixarea artei – expoziție la Cluj-Napoca

Experiența cotidiană, materializată în artă – expoziție UAD Cluj-Napoca

Amintiri definitorii ale vieții artistului, exprimate prin artă – vernisaj la Cluj