Ioan Ovidiu Sabău, despre nivelul campionatului românesc: “Juniorii nu primesc încredere, normal că ajung să joace cu teamă”

0

Directorul tehnic al FC Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă organizate la finalul confruntării de la Botoșani, în care elevii săi au înregistrat o remiză, scor 0-0, cum evaluează, ca fost jucător al “Generației de Aur”, nivelul actual al fotbalului românesc și, în special, cel al campionatelor interne, în care jucătorii par că nu mai au curajul de a menține aceeași intensitate și dorință de a oferi spectacol publicului.

Tehnicianul “studenților” a precizat că, din punctul său de vedere, această problemă reprezintă o consecință directă a faptului că, în centrele de copii și juniori, fotbaliștii nu primesc suficientă încredere, ceea ce se reflectă, ulterior, în teama și lipsa de inițiativă din meciurile pe care le dispută la nivel de seniori. Totodată, Ioan Ovidiu Sabău a explicat că este vorba și despre o problemă generală a societății românești, nu doar a celor care practică un sport de performanță.

Sabău: “Este o problemă a societății românești, ne place să fim dirijați”

“Jucătorii nu mai au acea intensitate, acea plăcere de a juca fotbal, curajul de a oferi spectacol. Sunt destul de timorați și vorbim de toate echipele din campionatul românesc. E foarte greu să convingi toți jucătorii să iasă din acea zonă de confort, să își dorească mai mult. În general, în societatea noastră, când ne e greu, cedăm, abandonăm lupta, ne place tot timpul să fim împinși de la spate, să fim dirijați. […] Cred că lipsește foarte mult această încredere în centrele de copii și juniori, unde îi blocăm. Le spunem mereu ce să facă, îi certăm, nu îi lăsăm să ia decizii și ajungi la acest nivel în care efectiv îi vezi că au teamă de a lua acțiuni pe cont propriu”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Toate declarațiile tehnicianului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru gruparea alb-negrilor, urmează, în fața fanilor de pe Cluj Arena, duelul cu formația Chindia Târgoviște, în penultima etapă din playout-ul Superligii. Acesta va avea loc sâmbătă, 13 mai, de la ora 19:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Alex Chipciu: “Noi jucăm pentru salvarea de la retrogradare, nu suntem pregătiți pentru cupele europene”

Ioan Ovidiu Sabău, obiectiv îndeplinit la Botoșani: “Mă mulțumește rezultatul, deși ne-a lipsit curajul”

“U” Cluj, remiză albă la Botoșani – elevii lui Sabău ratează șansa de a-și asigura menținerea în prima ligă

banner