O școală din Cluj-Napoca va fi transformată în cămin pentru vârstnici – investiție de șapte milioane de euro

0

O fostă instituție de învățământ situată pe Calea Baciului din Cluj-Napoca va funcționa ca centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoanele vârstnice. Reprezentanții Primăriei municipiului au lansat licitația pentru proiectul procesul de reamenajare a școlii, iar valoarea totală a investiției se ridică la suma de șapte milioane de euro. 

Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc. “Capacitatea căminului va fi de aproximativ 70 persoane, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, fiind propusă amenajarea a 42 camere. […] În ceea ce privește curtea căminului pentru vârstnici, se vor amenaja zone de relaxare cu mobilier urban modern și zone de fitness, locuri de parcare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilități) atât la parter, cât și în subsolul clădirii”, este precizat în conținutul postării.

Clădirea din Calea Baciului, nr. 18 a funcționat ca o școală generală, cu clasele I-VIII, până în anul 2010. Suprafața construită a viitorului imobil este de 1410 mp, iar cea a terenului, de 4082 mp. De asemenea, proiectul include și plantarea de noi arbori și arbuști, utilizarea de panouri fotovoltaice pentru energie verde, amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete, iluminat modern interior și exterior cu tehnologie LED.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor cu privire la construcția viitorului azil este 17 ianuarie 2023, iar durata estimată pentru realizarea lucrărilor este de 24 luni din momentul semnării ordinului de începere. Totodată, valoarea achiziției pentru proiectare și execuție este de 35 milioane lei, inclusiv TVA.

VEZI ȘI:

Echipamente noi la Aeroportul din Cluj-Napoca – Vezi ce sumă a fost investită

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va fi modernizat – Află aici detaliile

Construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii în Borhanci a fost aprobată

banner