Tabăra de schi adaptat pentru persoanele cu dizabilități ajunge în Cluj – află cum te poți înscrie

0

Proiectul Asociației Caiac SMile, care își propune să inițieze cel puțin 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități în cel mai popular sport de iarnă, ajunge, în perioada 29 ianuarie-3 februarie, pe pârtia Buscat Ski Resort din comuna Băișoara, alfată la 50 de km distanță de municipiul Cluj-Napoca. Astfel, până la finalul stagiului de pregătire, cei cinci beneficiari ai taberei vor învăța să schieze independent, cu ajutorul unor monoschiuri speciale.

Pe lângă cei deja înscriși în tabăra din județul Cluj, vor putea participa și alte persoane cu dizabilități, dornice să schieze independent pe pârtiile din România și nu numai. Pentru a intra în evidența organizatorilor, acestea trebuie să completeze un formular de înregistrare, disponibil pe platforma asociației, care poate fi accesată AICI.

“Noi vom fi pe pârtie în fiecare zi și vom coborî de câte ori este nevoie alături de prietenii noștri speciali. Fiindcă avem parteneri care ne iubesc, vă anunțăm că, la Buscat Ski Resort, beneficiarii noștri au gratuitate pentru tot ceea ce presupune acest sport: ski pass-urile și echipamentele (clăpari, căști, ochelari, iar pentru însoțitori și schiuri) sunt puse la dispoziție de reprezentanții pârtiei, cărora le mulțumim”, a declarat președintele asociației, Ionuț Stancovici.

Prima ediție a proiectului a debutat, în data de 15 ianuarie, la Cheile Grădiștei, iar, în actualul sezon de iarnă, acesta va mai ajunge și în Poiana Brașov, Sibiu, pentru a doua oară la Cheile Grădiștei, respectiv în Cavnic. Mai multe informații despre activitatea asociației pot fi găsite pe paginile de Facebook și de Instagram ale asociației Caiac SMile.

VEZI ȘI:

1000 de persoane cu dizabilități învață să schieze pe pârtiile accesibilizate din România

1000 de persoane cu dizabilități vor putea să schieze pe pârtiile din România – premieră internațională

Nevăzătorii pot vâsli singuri pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, ghidați de sunete

banner