Membrii Generației de Aur organizează un meci de retragere – Jose Mourinho va conduce adversarii

0

Membrii Generației de Aur a fotbalului românesc vor juca într-un meci de retragere pe Arena Națională din București, în data de 18 mai 2024. Jose Mourinho va conduce de pe bancă echipa opusă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, fostul căpitan al naţionalei, Gheorghe Popescu.

“Întotdeauna am fost de părere că fiecare dintre cei care am fost prezenţi la Cupa Mondială din 1994, sau la turneele din ’90, ’96 sau ’98, şi chiar şi 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem să facem pentru fiecare dintre noi un astfel de meci, aşa că ne-am hotărât ca anul viitor, pe data de 18 mai, să facem un ultim meci al Generaţiei de Aur, când vom apărea pentru ultima oară în tricourile echipei naţionale. Cred că este un prilej extraordinar de a mulţumi suporterilor care au fost alături de noi pe perioada celor 10 ani cât am făcut performanţă la echipa naţională.

Va fi o ultimă apariţie a noastră. Am ales Arena Naţională, pentru că vrem să dăm posibilitatea cât mai multor suporteri să fie alături de noi, să ne bucurăm împreună de acest ultim eveniment, să ne aducem aminte de momentele extraordinare şi să rămână un moment de referinţă acest meci de retragere. Pentru că într-adevăr va fi pentru ultima oară când vom juca în tricoul echipei naţionale. E normal să marcăm o ieşire din arenă printr-un moment special aşa cum va fi pe 18 mai anul viitor” a declarat Gheorghe Popescu.

Împotriva cui va juca Generația de Aur?

Fiecare dintre foştii membri ai echipei naţionale care vor participa la eveniment va avea câte un invitat special care să evolueze în echipa adversă, “pregătită” de portughezul Jose Mourinho.

“Am discutat cu colegii mei ca fiecare dintre noi să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vor fi invitaţi de marcă, vrem ca echipa cealaltă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoicikov, Rivaldo, Figo. Ne obligă cei 10 ani petrecuţi la naţională să ne prezentăm onorabil şi sunt convins că o vom face. Am ales să facem acest eveniment la 30 de ani după America, pentru că ne dorim să fie un eveniment special, aşa cum fiecare dintre noi îl merităm. Mă gândesc la acest eveniment de foarte mult timp. De astăzi se vor pune biletele în vânzare. Cu preţuri de la 60 de lei, la 150”, a mai spus fostul căpitan al naționalei.

Este posibil să se recreeze echipamentul din 1994

“Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu cei de la Adidas, pentru că dorim să jucăm în exact acelaşi echipament ca în 1994. Şi pe lângă asta, dorim să le oferim suporterilor şansa de a cumpăra tricourile pe care noi le-am îmbrăcat în ’94. Noi ne dorim ca Adidas să producă undeva la 10.000 de astfel de tricouri pe care suporterii să le poată cumpăra” a adăugat Gheorghe Popescu.

VEZI ȘI:

Universitatea Cluj este învinsă de Sănătatea Cluj, într-un meci amical

U-BT joacă împotriva celei mai titrate echipe din Muntenegru

Oficial CFR Cluj, după incidentul violent cu “U” Cluj: “Vor fi deschise dosare penale”

banner