Mihai Silvășan, după succesul de la Ljubljana: “Avem șanse să ne calificăm în playoff”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins miercuri, 18 ianuarie, în deplasare, formația Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 80-88, în cea de-a doua etapă din returul grupelor EuroCup. Astfel, campioana României a obținut a patra victorie din actuala ediție a competiției europene și, totodată, prima în deplasare. Deoarece lituanienii de la BC Lietkabelis au pierdut duelul cu Ratiopharm Ulm, clujenii au avansat pe poziția a opta în clasamentul grupei A, loc care le asigură calificarea în fazele eliminatorii. Întreaga cronică a partidei este disponibilă AICI.

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a fost foarte mulțumit de prestația elevilor săi în confruntarea din Slovenia și a menționat faptul că, spre deosebire de alte partide, aceștia nu au mai cedat din punct de vedere mental și au găsit energia necesară pentru a își asigura victoria.

“Sunt foarte fericit cu această victorie. Este prima noastră victorie din deplasare. Înseamnă mult și astfel avem șanse să ne calificăm în playoff. […] Am fost puternici mental în timpul meciului. Am rezistat atunci când ei s-au apropiat și am găsit modalități să revenim în avantaj. Mergem mai departe, suntem o echipă nouă în competiție și mai avem de lucru. Luăm totul pas cu pas și ne vom lupta să ne dăm șanse să câștigăm fiecare partidă”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru “studenți”, urmează, tot în deplasare, duelul cu formația CSM Miercurea Ciuc, în cea de-a 17-a etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Acesta va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 16:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, victorie dificilă pe terenul Cedevitei Ljubljana – primul succes în deplasare din EuroCup

Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Cedevita Ljubljana: “Cheia jocului va fi reprezentată de apărare”

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat prima adversară din turneul final al Cupei României – vezi tabloul complet