Silvășan, după victoria în SuperCupa României de baschet: “Nu cred că s-a pus problema câștigătoarei”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins marți, 27 septembrie, la Ploiești, formația CSO Voluntari, scor 78-76, în primul duel din noul sezon competițional de baschet masculin, și au apărat trofeul cucerit, în stagiunea precedentă, în fața aceluiași adversar. Întreaga cronică a meciului este disponibilă AICI.

Campioana României învinge, încă o dată, câștigătoarea Cupei României din ultimele două sezoane de baschet masculin. Același scenariu a avut loc și în ediția anterioară a SuperCupei, atunci când clujenii au învins formația ilfoveană cu scorul de 89-82.

La finalul partidei de la Ploiești, antrenorul ardelenilor, Mihai Silvășan, a analizat jocul echipei sale în primul meci oficial al actualei stagiuni și a explicat care crede că este impactul pe care această victorie ar trebui să îl aibă la nivel mental pentru elevii săi.

“Nu este momentul să celebrăm prea mult, este abia începutul”

“S-a jucat până la final, nici nu ne așteptam să fie altfel. Am început destul de moale sfertul trei, ceea ce i-a adus pe Voluntari în joc. Până la urmă, acestea sunt finalele. Trebuie să joci până la final. Am întâlnit o echipă puternică, au revenit în meci, dar îmi felicit băieții pentru că au rămas tari din punct de vedere mental și fizic. […] Am găsit soluții și nu cred că s-a pus prea mult problema învingătoarei, deși am câștigat la două puncte și au existat anumite emoții. Joi vom reveni în Sala Olimpia, jucăm cu Ploieștiul, așa că nu este momentul să celebrăm prea mult. Campionatul de abia începe“, a declarat Mihai Silvășan.

Formația clujeană urmează să dispute prima partidă din Conferința A, în care a fost repartizată în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Aceasta va avea loc joi, 29 septembrie, de la ora 18:00, în aceeași arenă care a găzduit SuperCupa României, împotriva formației Petrolul Ploiești. Meciul poate fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3 și pe Prima Sport 2.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari și cucerește primul trofeu al noului sezon de baschet

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui sezon istoric pentru baschetul românesc – ce spune antrenorul Mihai Silvășan?

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat primii adversari în EuroCup, a doua competiție valorică din Europa