Misiuni aeriene SMURD: 56 de persoane salvate în luna august

0

În luna august piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au executat 61 de misiuni de salvare. Personalul aeronavigant al unităţii a acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi transferarea de urgență a pacienților critici, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 56 de persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 36 intervenții, Mureș – 25 intervenții. Pe parcursul lunii august, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 72 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 126 misiuni aeriene în luna august 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică. În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca sunt pregătiți să intervină împreună cu colegii lor din Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. pentru salvarea
persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în
sistem integrat, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

VEZI ȘI:

Medicii SMURD te învață gratuit manevrele salvatoare de viață

Misiuni aeriene SMURD: 171 de persoane salvate în primele 6 luni ale anului 2023

banner