Muzeul Păpușilor revine în Cluj-Napoca – ce surprize au pregătit organizatorii

0

Recuzita care a animat patru dintre cele mai recente spectacole ale stagiunii 2021-2022 la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca poate fi văzută, în perioada 6-17 iulie, la Muzeul de Artă. Pe lângă aceasta, sunt expuse, în premieră, planșe și machete ale decorului imaginat de studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) pentru Festivalul Stradal WonderPuck.

A 16-a ediție a Muzeului Păpușilor este găzduită de sala de expoziții temporare de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. În perioada 6-17 iulie, copiii însoțiți de părinți pot să urmărească personaje și decoruri din spectacole ale secției maghiare din cadrul Teatrului „Puck”, cum ar fi „A brémai muzsikusok”(„Muzicanții din Bremen”) sau „Plüm-Plüm kalandjai” („Aventurile lui Plüm-Plüm”). De asemenea, de la secția română sunt expuse păpuși și obiecte din scenografia spectacolelor „Alfonso și vrăjitoarea”, precum și „Pălăria buclucașă”.

Noutatea ediției: WonderSpace

Proiectul WonderSpace se va desfășura în premieră la a 16-a ediție a Muzeului Păpușilor, în colaborare cu Facultatea de Arhitectură din cadrul UTCN. Studenții din anul I expun planșe și machete ale unor elemente din decorul următoarelor ediții ale Festivalului WonderPuck.

Astfel, cea de a VI-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck îi va avea drept protagoniști pe studenții participanți la WonderSpace prin conceperea unui cadru ambiental și scenografic adaptat temei „O poveste fără sfârșit”, cu trimiteri către un univers fantastic.

Aceste lucrări au fost realizate în cadrul atelierului de ”Studiul formelor”, iar autorii lor  și-au propus crearea unei lucrări colective destinată ambientării spațiului urban în acord cu atmosfera generală de festival din jurul evenimentului WonderPuck (9 – 11 septembrie 2022).

„Această lucrare poate fi definită ca obiect – instalație, decor sau scenografie. Între caracteristicile exponatelor se numără funcționalitatea, prin faptul că se dorește o posibilă reacție, un efect al interacțiunii cu publicul festivalului, astfel încât să provoace, să sugereze atitudini și să atragă”, precizează reprezentanții echipei de studenți arhitecți.

Vizitarea expoziției se face conform programului și tarifelor de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

Principele Charles al Marii Britanii, la Muzeul de Artă din Cluj

Cum poate un tânăr să devină misionar – expoziție de fotografie în Cluj-Napoca

Experiența cotidiană, materializată în artă – expoziție UAD Cluj-Napoca