Muzica, instrument terapeutic – cum poți deveni muzicoterapeut?

0

Muzica este unul dintre cele mai importante elemente ale vieții umane, fie că vorbim despre petreceri, muncă sau relaxare. Totuși, muzica poate fi și un foarte bun instrument terapeutic. Despre cum funcționează terapia prin muzică și cum poate fi îmbrățișată meseria de muzicoterapeut a vorbit la Via Cluj TV Maria Moldovan, invitată în emisiunea Business Café.

“Depinde foarte mult de beneficiarul cu care lucrez. Dacă vine un copil cu autism, îmi stabilesc niște planuri, îmi aleg instrumentele cu care lucrez, un gen anume de muzică. […] Copiii cu autism sunt foarte receptivi la muzică, însă depinde și de ce se întâmplă la el acasă. Pot să lucrez foarte bine într-o ședință, dar dacă intră din nou în lumea lui de acasă, tot procesul se estompează. Oricum, le explic părinților, de fiecare dată, ce am făcut și ce trebuie să urmărească acasă”, a explicat Maria Moldovan.

Meseria de muzicoterapeut, la început de drum în România

Muzicoterapia nu este recunoscută ca meserie oficială în țara noastră, însă este în state precum Marea Britanie, Germania, Elveția sau Franța. De asemenea, în România, nu există programe de studiu care să pregătească specialiști în acest domeniu.

“Suntem foarte puțini muzicoterapeuți acreditați în România și încercăm să ne luptăm pentru o recunoaștere la nivel oficial. […] În state mai dezvoltate, muzicoterapia deja este o tradiție în cadrul universitar, de mai bine de 60 de ani. Au profesori foarte bine pregătiți, pe mai multe nișe, precum autism sau sindromul Down”, a precizat Maria Moldovan.

Persoanele care doresc să apeleze la o ședință de muzicoterapie, pot lua legătura cu Maria Moldovan, prin intermediul paginii sale de Facebook. De asemenea, cei interesați să afle mai multe despre acest domeniu, pot citi articolele redactate pe acest site.

VEZI ȘI:

Care e legătura dintre dermatita atopică și astm? Află mai multe despre efectele poluării asupra pielii, de la Doctor online

Ședințe de hidroterapie pentru afecțiunile animalelor de companie la USAMV

TOP 5 festivaluri de muzică din Europa Centrală și de Est în vara 2022