O clujeancă a câștigat cea de-a 12-a ediție a competiției “Arena Bucătarilor” – vezi ce a preparat aceasta

0

Dadiana Munteanu, reprezentantă a restaurantului Epoca Bella din Cluj-Napoca, a câștigat marele premiu, în valoare de 100 de mii de lei, al celei de-a 12-a ediții “Arena Bucătarilor”, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din țară. În etapa finală, aceasta i-a impresionat pe jurați cu un preparat pe bază de pui, alături de care a servit foie gras și ciuperci. 

Semifinalele și finala competiției naționale de gastronomie au avut loc, în perioada 16-17 noiembrie, în incinta Centrului Gastronomic din Brașov. Juriul a fost format din nume importante în domeniu, printre care s-au numărat Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ioan Florescu, Maestrul în artă culinară Jakob Hausmann, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cristian Dumitru, Chef Victor Melian, respectiv Chef Emanuel Mocan, câștigătorul ediției precedente.

50 de mii de lei în premiul pentru câștigătorul categoriei de juniori

La categoria de juniori, concursul a fost câștigat de Paul-Andrei Antohi, al cărui preparat alcătuit dintr-un duo de carne de pui, servit cu baby spanac și ficat de gâscă prăjit, i-a adus premiul de 50 de mii de lei.

“Asemenea juriului, am fost impresionat de nivelul competiției din acest an, de creativitatea și tehnica de care au dat dovadă atât seniorii, cât și juniorii. Pasiunea și respectul pentru ingrediente proaspete la cele mai înalte standarde de calitate ne aduc împreună, iar Selgros va continua să se implice activ în susținerea industriei gastronomice”, a declarat CEO-ul Selgros România, Robert Hellwagner.

Competiția “Arena Bucătarilor” este considerată un etalon al profesionalismului și al excelenței în arta culinară și este adresată atât bucătarilor care reprezintă unități gastronomice, cât și juniorilor care urmează o formă de învățământ în cadrul acestui profil.

VEZI ȘI:

Cluj Symphony Experience: Spectacole de stand-up comedy și un show muzical cu instrumente din bucătărie

Magia bucătăriei tradiționale: USAMV a găzduit un adevărat festival al gastronomiei

„Flori de Speranță”: Concurs gastronomic pentru persoanele cu sindrom Down din Cluj

banner