Opera în culorile Israelului

0

Opera Națională Română din Cluj-Napoca, la inițiativa directorului acesteia, Florin Estefan, s-a alăturat mai multor instituții europene care au proiectat pe fațada clădirilor steagul Israelului. Evenimentul a avut loc ieri seară și timp de două ore, trecătorii s-au oprit să privească drapelul.

„Ne arătăm mereu solidaritatea în astfel de momente tragice, încurajați de gândul că arta, care nu cunoaște granițe și care se exprimă într-un limbaj universal, reprezintă un mesager al păcii”, declară Florin Estefan pentru Cluj24.

“Steagul israelian a fost proiectat în data de 11 octombrie, timp de două ore, pe fațada clădirii Operei române clujene, în semn de solidaritate față de poporul greu încercat în aceste momente.

Ne îndreptăm gândurile către toate victimele și familiile îndurerate de pierderea persoanelor dragi, cu speranța că acest conflict își va găsi sfârșitul cât mai curând cu putință.”, scrie pe pagina de Facebook a operei.

“Sperăm că pacea va fi elementul central în soluționarea acestor probleme”, mai comunică reprezentanții operei în altă postare.

VEZI ȘI:

Fundaș CFR Cluj, în Israel: “Vin rachete și din nord, dinspre Liban, nu doar din sud, dinspre Fâșia Gaza”

ISRAEL: Alți 283 de cetățeni români s-au întors în țară; în total 1800 de români repatriați