“Pelé al voleiului” a ajuns în România – cel mai bun jucător din istorie se va antrena alături de copiii din Cluj-Napoca și Câmpia Turzii

0

Brazilianul José Francisco Filho (64 de ani), considerat de mulți iubitori ai voleiului cel mai bun jucător din istorie, a dat curs invitației Cristinei Pîrv și a venit în România pentru a se întâlni cu juniorii Academiei de Volei Pîrv11, club înființat de cea mai valoroasă voleibalistă din istoria țării noastre. Astfel, multiplul campion, care a primit de șapte ori titlul de cel mai bun atacant al Braziliei, le va preda lecții de volei copiilor și adolescenților care se antrenează la Cluj-Napoca și la Câmpia Turzii. 

José Francisco Filho, supranumit „Pelé do Vôlei” datorită stilului său de joc, similar cu cel al regretatului mare fotbalist, a jucat atât la nivel național, cât și la nivel internaționale, pe post de atacant și opus. Acesta a câștigat de patru ori Campionatul Sud-American, a obținut medalii de bronz la Jocurile Panamericane din 1987 de la Indianapolis, respectiv la Cupa Mondială din Japonia din 1981 și a fost semifinalist la Cupa Mondială din 1985.

Timp de 15 ani, fostul internațional a fost antrenor la Minas Tênis Clube, iar, la momentul actual, acesta este director tehnic al Școlii de Volei Pelé și Secretar de stat al Sportului pentru statul Minas Gerais din Brazilia.

„José Francisco este o mare personalitate a voleiului brazilian, un sportiv extraordinar. Este un privilegiu pentru noi că va fi prezent la Cluj, mai ales pentru că deține cea mai mare academie de volei din Brazilia și avem multe de învățat de la el”, a transmis Cristina Pîrv.

Care este programul sesiunilor de antrenament cu José Francisco?

Cele patru sesiuni de antrenament cu José Francisco Filho vor avea loc miercuri, 11 ianuarie, respectiv vineri, 13 ianuarie, după următorul program:

  • Cluj-Napoca: – 11 ianuarie, Club Transilvania, în intervalul orar 19:00-21:00                                     – 13 ianuarie, Club Transilvania, în intervalul orar 18:00-21:00
  • Câmpia Turzii: – 11 ianuarie, Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, în intervalul orar 16:00-18:00                         – 13 ianuarie, Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, în intervalul orar 15:00-17:00.

VEZI ȘI:

Alina Dumitru, Silvia Stroescu și Cristina Pîrv au schimbat sportul: au urcat la volan, la Women Rally Cluj-Napoca

Naționala de volei feminin a României are selecționer spaniol

Află cine este sportivul român care l-a depășit pe Djokovic și Modric