Peste 300 de participanți s-au duelat pe planșa de scrimă, în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca

0

Cea de-a doua ediție a Maratonului Scrimei Clujene, o competiție internațională dedicată sportivilor cu vârste cuprinse între opt și 15 ani, a avut loc, în weekend-ul 6-7 mai, în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. În aplauzele publicului prezent în tribunele sălii, peste 300 de floretiști și floretiste din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, respectiv Țările de Jos, s-au duelat pe planșă pentru premiile puse la bătaie de organizatorii unuia dintre cele mai spectaculoase turnee de scrimă găzduite în Cluj-Napoca.

La categoria de U15 feminin, s-a impus Mila Zoric, o sportivă venită din Serbia, în vreme ce, pe tabloul de masculin, premiul I a fost cucerit de Koncz Endre, reprezentantul clublui CSM Cluj-Napoca. La categoria U13, marele premiu a fost obținut de floretista Ingrid Matei (București), respectiv de floretistul Filip Efros (Timișoara). Giulia Levrone și Rareș Popescu (Timișoara) au fost campionii categoriilor de feminin și masculin U11, iar Clara Maxim (Timișoara) și George Frențescu (București) au cucerit premiile de la U9.

Clubul clujean de scrimă ACS Atlas Invictus a fost prezent pe lista nominalizărilor la categoriile de U13 feminin, prin Clara Temes (locul III), la U13 masculin, prin Maracz Laszlo (locul II) și Tudor Timaru (locul III), respectiv la U11 feminin, unde sportiva Catrinel Dubău a cucerit premiul II.

Bogdan Dascălu: “Mândrie și fericire maximă, așa putem sumariza”

“Mândrie și fericire maximă, așa putem sumariza weekend-ul trecut. Ne-am dorit continuitate pentru evenimentul inițiat în 2022, dar am reușit cu mult mai mult. Consider că am ridicat ștacheta din punct de vedere al organizării și ne bucurăm foarte mult de feedback-ul pozitiv primit din partea tuturor participanților și spectatorilor prezenți. […] Acest eveniment este parte dintr-o strategie pe termen lung în ceea ce priveste dezvoltarea sportivilor noștri. Nu ne dorim rezultate peste noapte, ci o dezvoltare armonioasă și structurată”, a declarat organizatorul turneului, Bogdan Dascălu.

În materialul de mai jos, puteți urmări emisiunea România Via Cluj, în care Bogdan Dascălu a oferit toate informațiile necesare despre Maratonul Scrimei Clujene și, în general, despre fenomenul acestui sport, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Performanță remarcabilă – scrima clujeană, premiată la cea mai mare competiție internațională de juniori

Competiție internațională de scrimă, la Cluj-Napoca – evenimentul va avea loc în Sala Sporturilor “Horia Demian”

Scrimă pentru juniori – competiție internațională cu public, la Cluj-Napoca

banner