Scrimă pentru juniori – competiție internațională cu public, la Cluj-Napoca

0

Cea de-a doua ediție a Cupei Atlas Invictus, o competiție internațională de scrimă dedicată juniorilor cu vârste cuprinse între opt și 17 ani, va avea loc, în perioada 9-11 septembrie, la Cluj-Napoca. Drept urmare a ridicării restricțiilor pandemiei de COVID-19, publicul este așteptat să vadă duelurile pe planșă a celor aproape 300 de floretiști care vor veni, atât din țară, cât și din străinătate, pentru a își pune în valoare calitățile sportive.

Invitat la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, fondatorul clubului Atlas Invictus și, totodată, organziatorul competiției, Bogdan Dascălu, a vorbit despre ce îi așteaptă pe participanți la această ediție a concursului de scrimă și despre stadiul în care se află acest sport, la momentul actual, în țara noastră.

“Vă așteptăm în număr cât mai mare, să îi susțineți pe micii scrimeri, să vedeți modul în care se desfășoară o competiție pe planșă și o luptă plină de fair-play. […] Sper ca, pe durata celor trei zile de competiție să vedem tribunele pline în cadrul sălii”, a precizat Bogdan Dascălu.

Competiția va avea loc în Sala Sporturilor “Gheorghe Roman”, din str. Pandurilor, nr. 7 și va debuta vineri, 9 septembrie, de la ora 9:00, cu proba de floretă feminin, la categoria U13. Mai multe detalii despre activitatea clubului fondat de Bogdan Dascălu puteți găsi pe site-ul oficial A.C.S. Atlas Invictus.

VEZI ȘI:

Doi clujeni vor călători cu bicicleta până la Polul Nord, pentru a promova lectura și sportul

A început Sports Festival 2022 – ce surprize îi așteaptă pe participanți?

Și nevăzătorii pot practica oina, sportul național al României

banner