Primul fond de burse pentru viitori antreprenori din România se dezvoltă – Cum poți să contribui

0

Primul fond de burse pentru viitori antreprenori creat în acest an de NN România (liderul pieței de asigurări de viață și pensii private) și EA – The Entrepreneurship Academy, pentru a susține tineri cu posibilități financiare limitate de studiu se dezvoltă odată cu implicarea mediului de business și a societății. Orice companie sau persoană poate investi în educația tinerilor.

Fondul a pornit cu burse de peste 200.000 de euro acordate de NN, iar acum orice companie poate să investească în educația viitoarei generații de antreprenori prin redirecționarea impozitului pe profit sau pe venit și orice persoană se poate implica prin redirecționarea impozitului pe venit sau prin contribuții personale la fondul de burse.

„Fondul de burse pentru viitori antreprenori finanțează studiile tinerilor care visează să-și deschidă propriul business încă din facultate, dar au posibilități financiare limitate, și le facilitează accesul la cunoștințele și abilitățile antreprenoriale aplicate de care au nevoie pentru a reuși. România va crește odată cu generațiile viitoare de antreprenori și, de aceea,
consolidarea ecosistemului antreprenorial local ca motor de creștere al economiei trebuie să fie un efort comun în societate. Fondul susține deja studenți în primul an de studii la EA – The Entrepreneurship Academy și va crește mai departe odată cu implicarea companiilor și societății în ansamblu”, explică Gabriela Lupaș-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Investiția în educația viitorilor antreprenori se poate face simplu, AICI. Companiile pot redirecționa 20% din impozitul anual pe profit sau pe venit, iar persoanele pot redirecționa 3,5% din impozitul anual pe venit sau pot susține prin contribuții personale, unice sau recurente.

Sumele din fondul de burse vor fi alocate tinerilor care aplică la EA – The Entrepreneurship Academy și vor contribui la taxele de școlarizare pe perioada celor patru ani de studii.

„Misiunea noastră este să avem impact prin educație revoluționară destinată tinerilor, care promovează un mindset antreprenorial și cunoștințe relevante în afaceri pentru crearea și conducerea companiilor mari, proiectelor sau instituțiilor publice în vederea realizării unor performanțe etice și sustenabile. În timpul facultății, tinerii acumulează abilități practice și încep să lucreze la propriul business. Prin metodologia unică în România și prin liniile de învățare aplicate contextului actual al mediului de business, studenții intră în rolul de antreprenor încă din perioada studiilor și, cu ajutorul ecosistemului de mentori și a experiențelor internaționale, fac primii pași în business”, spune Alexandru Ghiță, CEO al EA – The Entrepreneurship Academy.

O parte dintre studenții care au început primul an de studii în cadrul universității de antreprenoriat au primit deja susținere prin contribuția inițială în valoare de 200.000 de euro a NN România la fondul de burse.

Anul universitar a început cu prima călătorie internațională de învățare și, pe parcursul celor patru ani, tinerii vor acumula aproape cinci luni petrecute în experiențe de învățare în Europa, SUA și Asia.

În același timp, vor interacționa direct cu o sută de companii din România și cel puțin 20 în companii din afara țării și vor pleca la drum în antreprenoriat cu o rețea deja formată de antreprenori și profesioniști din business, recunoscuți la nivel local, regional sau internațional.

EA – The Entrepreneurship Academy funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 30 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări.

Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship și poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educației.

VEZI ȘI:

Burse în valoare de 25000 de euro pentru tinerii antreprenori – află cum te poți înscrie la The Entrepreneurship Academy

Răzvan Mustață: Global Entrepreneurship Monitor reprezintă o radiografie a ceea ce înseamnă antreprenoriat

Proiectul pilot “Vreau la facultate” sprijină studenții să își termine studiile superioare

 

banner