Produse tradiționale pregătite de studenții USAMV Cluj, jurizate de specialiști

0

Gomboți cu prune, plăcintă dobrogeană, balmoș dar și zamă de șalate, acestea sunt câteva dintre cele peste 20 de rețete tradiționale care vor fi prezentate de către studenții USAMV Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului “Inventarul caracteristicilor de tradiționalitate ale produselor agro-alimentare din România”. 

Evenimentul este organizat de către studenții din anul IV de la Ingineria mediului, în cadrul cursului de Controlul și Certificarea Produselor. Acesta are loc în data de 16 mai, în intervalul orar 10:00- 18:00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, din campusul USAMV.

Degustarea produselor va începe de la ora 11:00.

Studenții participanți vor prezenta peste 20 de produse tradiționale din diferite județe ale țării, iar printre preparate regăsim: plăcinta dobrogeană de Greci, gomboții cu prune bistrițene de Tiha-Bârgăului, zamă de șalate de Josenii Bârgăului, palaneț pe vatră de Chinteni, pături cu brânză de Salva, caș de vacă de Mărișel, prăjitură cu mere de Maieru. Acestea vor fi jurizate de specialiști în gastronomie și în tradiții populare, iar printre jurați se numără Mircea Groza, Viorica Ciobanu, chef Paul Siserman, dar și alți profesori de la USAMV.

”Evenimentul nostru a devenit tradițional și, împreună cu studenții, readucem
în atenție și spre degustare rețetele locale ale bucătăriei românești, rețete care sunt
culese chiar de către studenți. Ei concep apoi caietul de sarcini pentru fiecare rețetă
și prezintă produsul spre jurizare și degustare”, a menționat conf. dr. Avram Fițiu, coordonatorul evenimentului.

VEZI ȘI

Competiții academice și sportive la Agronomiada 2022, la USAMV Cluj – află despre concursul de majorete

Mai mult de jumătate dintre angajații români nu ar demisiona dacă ar primi o mărire de salariu

 

banner