Sănătatea a intrat în GREVĂ JAPONEZĂ pe perioadă nedeterminată

1

Angajații din Sănătate, membri ai Sindicatului SANITAS au intrat azi, 22 decembrie, în grevă japoneză pe perioadă nedeterminată. Ei cer acordarea măririlor salariale prevăzute de o lege din anul 2017, dar neaplicată complet până acum. Află care sunt categoriile vizate de la Ovidiu Bota, președinte SANITAS Cluj.

”Greva a fost declanșată în urma nemulțumirilor acumulate de colegii noștri după publicarea Ordonanței 130/2021 care le îngheață din nou salariile anumitor categorii de personal, aici mă refer în special la personalul cuprins pe Anexa 8 a Legii 53 din 2017. Este vorba de personalul care asigură, practic, sunt furnicuțele care asigură oamenilor din față (medici, asistente), adică economiștii, personalul care face achizițiile publice, îngrijitoare, muncitori, electricieni etc”, a precizat Ovidiu Bota, președintele Sanitas Cluj.

Potrivit legii din 2017, până în 2022 ar fi trebuit acordate măriri salariale de 25%, însă pentru aceste categorii menționate, majorările au fost amânate în fiecare an prin ordonanțe de urgență.

Pichetarea Guvernului

”Greva japoneză presupune o grevă civilizată, ca să zic așa, adică nu se întrerupe activitatea. Tot ce înseamnă activitate medicală se desfășoară în condiții normale, deci fără alte sincope sau întreruperi de niciun fel. Colegii noștri poartă însemnele Sindicatului Sanitas Cluj.

Această grevă se desfășoară la nivel național, nu este o grevă strict în județul Cluj. Prin aceast ei trag un semnal de alarmă către autoritățile locale și centrale asupra faptului că sunt total dezamăgiți și nemulțumiți de prevederile acestei ordonanțe 130/2021 care vine din nou și îi lovește prin neacordarea acestor creșteri salariale. În special, din nou, se uită de personalul TESA, adică de personalul încadrat pe Anexa 8”, a mai precizat liderul sindical.

Sindicaliștii din Sănătate vor picheta Guvernul în 23 decembrie, pentru a-și susține cauza.

”Guvernanții, la ultimele discuții avute ne-au cerut un răgaz de 120 de zile pentru a găsi modalități de a aplica toate prevederile Legii 153. Nu știm de ce 120 de zile. Au avut timp patru ani de când a apărut această lege să tot găsească modalitățile prin care să pună în aplicare prevederile legale”, a mai spus liderul sindical.

Nu își pot da demisia și nu își pot lua concediu

”Prin Legea 55 pe 2020 a apărut acolo un articol prin care se prevede faptul că conducătorul unității poate dispune ca personalul contractul aflat în subordinea lui să nu își poată lua concediile de odihnă sau să interzică demisiile”, a mai spus Ovidiu Bota.

De asemenea, a fost suspendat și dreptul la concediul de odihnă, în plină pandemie, prin hotărârea conducerii unității.

„La momentul prezent, avem colegi, din Cluj și la nivel național, care au câte 180 de zile de concediu neefectuate. Coroborat cu asta, mai punem și orele suplimentare cumulate, peste norma obișnuită de lucru, care, pe baza reglementărilor și ordonanței prezente și trecute, nu pot fi plătite. Aceste zile se compensează prin timp liber, dar atâta timp cât colegii nu își pot lua concediile de odihnă din urmă, orele se tot cumulează, efectiv nu mai au timpul fizic în care să își ia aceste zile libere. Dacă este să raportăm aceste ore cumulate, poate că un angajat al unei unități poate sta și o jumătate de an acasă”, a mai spus președintele Sanitas Cluj, Ovidiu Bota.

VEZI ȘI:

Sanitas: ne așteptăm la proteste spontane ale asistenților, dacă sunt obligați să își plătească singuri testele

Proteste în stradă: Sindicatul Sanitas cere mărirea salariilor unor angajați din Sănătate

 

banner